Grecii construiesc o mașină cu 3.000 de cai putere. Are un nume care produce panică!

Autor: Elena Luchian 11 mart. 2020 Știri auto

Grecii construiesc o mașină cu 3.000 de cai putere. Modelul produs de Spyros Panopoulos Automotive (SPA) va avea un nume care îi sperie pe ceilalți producători de hypercar-uri.

GALERIE FOTO

Hypercar-ul elen, care va purta numele Spyros Chaos (Haos), va fi pus în mișcare de un motor V10 de 4.0 litri, care va dezvolta între 2.000 până la 3.000 de cai putere!

Versiunea entry-level, alimentată cu benzină, va primi 2.000 de cai putere, în timp ce versiunea alimentată cu biocarburant E85 poate ajunge la 3.000.

Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte și al unui sistem de tracțiune integrală.

De mai puțin de 2 secunde va avea nevoie Chaos pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, iar viteza maximă – spun grecii – care estimează că va atinge 500 km/h.

Cabina lui Chaos nu are niciun buton sau comutator fizic! Toate funcțiile mașinii pot fi controlate prin gesturi.

Grecii intenționează să prezinte oficial bolidul anul viitor la Salonul Auto de la Geneva.

Fondatorul companiei Spyros Panopoulos Automotive auto este nimeni altul decât cel care a realizat cel mai puternic Mitsubishi Lancher Evo din istorie: unul cu 2.000 de cai putere. Tot el deține compania Extreme Tuners, care produce iese pentru mașini de curse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide