Green Ambalaje colectează deșeuri cu mașini electrice

Autor: ProMotor 13 iul. 2022 Știri auto

Green Ambalaje, lider de piață în domeniul waste management, își mărește flota auto cu cinci mașini 100% electrice

Green Ambalaje devine, din această săptămână, prima companie din România care va colecta deșeurile cu mașini electrice. Flota a fost mărită cu cinci vehicule 100% electrice furnizate de Renault. Mașinile sunt de tip Trucks Master Z.E. și sunt carosate integral în România, prin intermediul companiei Grădinariu. Aceste vehicule vor fi puse în funcțiune în Capitală, încă de săptămâna viitoare.

Cele 5 autovehicule electrice vor colecta și deservi puncte de colectare inteligente tip RVM de la companiile de tip retail din București, Cluj și Timișoara pentru materialele de tip PET, sticlă și aluminiu.

Conform reprezentanților, mașina electrică este mult mai simplu de utilizat, mentenanța și intervalele de revizie sunt mult mai largi, iar bateriile uzate se pot reintroduce în circuit după ce sunt reîncărcate cu energie fotovoltaică. Cu toate acestea, logistica unei flote electrice ține foarte mult de modul în care șoferii își realizează traseul și încărcările.

În următorii doi ani, compania are în plan o investiție de cinci milioane de euro în flota auto electrică, iar strategia proiectului prevede ca în toate orașele mari să se înlocuiască flota auto cu acest tip de mașini. Ele vor fi utilizate doar în zona urbană, în cea rurală încă se vor păstra camioanele pe combustibil fosil pentru că mobilitatea vehiculelor existente pe piață nu le permite să aibă o autonomie mai mare de 400-500 km.

“Sperăm că până în 2030 să înlocuim și camioanele care circulă internațional și pe trasee mai lungi, cu modele hibrid sau electrice. Cam asta este strategia pe zona de transport și colectare pe care noi o avem acum. Bineînțeles, lucruri inovative, le facem și în alte activități pe care noi le întreprindem, utilaje, echipament de reciclare, care sunt gândite astfel încât să facă diferența pe zona de amprentă de carbon pentru noi și partenerii noștri”, a declarat Cristian Lazăr, CEO & Founder Green Ambalaje.

Anul trecut, compania a gestionat aproximativ 93.000 de tone de deșeuri de ambalaje, industriale sau periculoase în cele 9 puncte de lucru naționale, care au fost reciclate și transformate din nou în ambalaje sau energie electrică.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Gandul Media Network



Comentarii
Inchide