Greșeala fatală care a dus la moartea a doi oameni într-un accident stupid pe E85 – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 09 iul. 2021 Știri auto

Un nou accident violent s-a petrecut pe celebrul „drum al morții” în județul Iași, în zona localitatății Miclăușeni. Greșeala fatală care a dus la moartea a doi oameni în acest accident stupid produs pe E85 a fost filmată de camera de bord a unei alte mașini.

Intră în Galeria FOTO

E85 a mai făcut două victime joi, când două persoane și-au pierdut viața într-un accident stupid în zona localității Miclăușeni din județul Iași. O filmare cu camera de bord arată un cumul rar de greșeli și comportamente aberante care au dus la producerea acestei tragedii.

Pe filmare se vede cum o mașină pleacă dintr-o parcare aflată pe sensul opus față de direcția de mers și lovește frontal o dubă care circula regulamentar din sens opus. Nu doar că mașina care a produs acest accident nu avea ce să caute pe sensul opus în acest caz, dar ieșirea din parcare s-a făcut fără asigurare, direct în traficul din sens opus.

Greșeala fatală care a dus la moartea a doi oameni pe E85: Unde a greșit șoferul care filmează

Filmarea cu camera de bord arată un alt fapt incredibil, de care se face vinovat chiar cel care filmează. Acesta depășește prin dreapta, practic pe acostament (E85 nu are patru benzi, așa cum consideră mulți șoferi), duba care a fost ulterior implicată în accident. Probabil că cercetările vor trece peste acest detaliu, dar pe imagini se vede că șoferul mașinii Volkswagen Golf s-a speriat de această mașină care nu avea ce căuta acolo și a tras brusc de volan spre dreapta, intrând în mașina care venea din sens opus.

În urma impactului, cei doi ocupanți din Golf și-au pierdut viața, în ciuda eforturilor depuse de echipajele SMURD sosite la intervenție. Șoferul dubei a suferit, la rândul său, răni grave și a fost internat la spitalul de Urgențe din Iași. Urmele de pe parbriz indică faptul că niciuna dintre persoanele implicate nu purta centura de siguranță.

Mașina din care s-a filmat a scăpat neatinsă, dar șoferul acesteia are sânge pe mâini în urma manevrei inconștiente de depășire pe acostament. Cel mai probabil, acesta nu va fi chestionat de polițiști.

https://youtu.be/eays8r90Ots

E85 este frecvent scena unor accidente grave, aspect favorizat de configurația acestuia – două benzi și acostament lărgit. Mulți șoferi consideră acest acostament lărgit ca fiind bandă de circulație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide