Grupul Renault a luat decizia. Când va fi lansat SUV-ul Dacia cu șapte locuri?

Autor: David Andrei 16 nov. 2020 Știri auto

Grupul Renault a luat decizia. Dacia lucrează la SUV-ul cu șapte locuri cu care va înlocui nepopularul Lodgy. Când va fi gata modelul?

GALERIE FOTO

Viitorul SUV Dacia cu șapte locuri va ieși de pe liniile de asamblare ale uzinei de la Mioveni.

Grupul Renault reconfigurează astfel strategia de producție a companiei Dacia. Noua generație Sandero este construit în Maroc, acolo unde vede lumina zilei Lodgy. Dar Lodgy iese din cărți la timp pentru ca centrul de producție să-și canalizeze resursele în direcția lui Sandero III. Sandero Stepway va fi produs în continuare la Mioveni, acolo unde sunt construite și Duster, și Logan.

Dacia cu șapte locuri va avea o lungime de aproximativ 4,5 metri, fiind cu aproximativ 16 centimetri mai lung decât SUV-ul de clasă mica, Duster. La baza sa se va afla o versiune simplificată a platformei CMF-B, preluată de la Renault Clio și Captur de noile generații Logan și Sandero.

Când poți comanda noul SUV Dacia cu șapte locuri?

Francezii vorbesc despre un motor de un litru pe benzină, în două versiuni de putere, de 100, respectiv 120 de cai putere, dar și de unitatea turbo de 1,33 litri, cu 140, respectiv 160 de cai putere. Același motor produce 130 și respectiv 150 de cai putere la Duster.

Publicația franceză L’Argus scrie că în gamă își va face apariția și o versiune mild-hybrid, care să integreze un motor de 1,6 litri pe benzină. Ar fi același sistem de propulsie ca în cazul lui Clio hibrid, un sistem care livrează un total de 140 de cai putere. Va fi prima Dacia hibridă din istoria companiei.

Își va face apariția în gamă și o versiune pe GPL, dar clienții nu vor putea comanda mașina cu motor diesel. Propulsia diesel a dispărut și din gamele Logan și Sandero.

Dacia va prezenta noul model în vara lui 2021. Clienții vor putea comanda viitorul SUV Dacia cu șapte locuri începând din luna octombrie a anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide