Grupul Volkswagen vrea să scoată din portofoliul său peste 40 de modele

Grupul Volkswagen vrea să scoată din portofoliul său peste 40 de modele

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


Potrivit ziarului german Handelsblatt, citat de Motor1.com, Grupul Volkswagen intenţionează să scoată din portofoliul său peste 40 de modele. Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca nu s-a stabilit încă numărul exact de vehicule care vor fi afectate de decizie, dar acesta a admis că unele dintre modelele vor dispărea. 

Este prea devreme să spunem care dintre modele vor fi eliminate din portofoliu, cu toate că este de aşteptat ca una dintre maşini să fie Beetle. Un zvon apărut în luna aprilie spuea că VW va întrerupe producţia ”gândacului” spre sfârşitul anului 2018, zvon încă neconfirmat de Grupul Volkswagen.

Ne putem imagina însă că modelele cele mai vulnerabile sunt cele cu vânzări slabe, deoarece cei de la  Volkswagen doresc să-şi optimizeze gamele şi să păstreze doar maşinile care aduc cei mai mulţi bani. 

Cele mai recente ştiri despre acest subiect au mai apărut la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, când Grupul a dezvăluit că va reduce numărul de versiuni pentru a economisi 2,1 miliarde de dolari. În plus, planul era de a reduce şi bonusurile acordate directorilor executivi.

În timp ce unele modele sunt pe cale să fie retrase, altele sunt în curs de lansare. Acestea includ noul Tiguan, plus o serie de vehicule electrice. Obiectiv celor de la VW este îndrăzneţ, ei vor să vândă aproximativ un milion de maşini hibride până în 2025.
Comentarii
Inchide