Guvernul francez alocă 500 de milioane de euro pentru a ajuta şoferii cu venituri reduse

Autor: Visan Marian 14 nov. 2018 Știri auto
Guvernul francez alocă 500 de milioane de euro pentru a ajuta şoferii cu venituri reduse

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat un plan în valoare de 500 de milioane de euro pentru a ajuta automobiliştii cu cele mai reduse venituri, în încercarea de a linişti un val de proteste faţă de majorarea taxelor pe carburanţii auto, scrie Ziarul Financiar

Guvernul va dubla alocarea curentă de 2.000 de euro pentru automobiliştii cu venituri reduse care îşi schimbă maşinile vechi cu modele mai puţin poluante, a sspus Philippe într-un interviu radio.

Guvernul va acorda alte ajutoare acordate posesorilor de automobile, dar şi un ajutor special acordat familiilor sărace care folosesc motorina pentru încălzirea locuinţei. Cu totul, noul plan reprezintă o suplimentare a cheltuielilor gvernamentale de 500 de milioane de euro.

Noile măsuri vin după ce în înreaga Franţă au avut loc proteste, în ultimele săptămâni, faţă de creşterea taxării carburanţilor. Unele asociaţii şi grupuri de pe reţelele sociale au programat demonstraţii şi blocări de drumuri pe 17 noiembrie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide