Guvernul vrea ca permisul de conducere să se suspende la 45 de puncte de penalizare

Guvernul vrea ca permisul de conducere să se suspende la 45 de puncte de penalizare

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri

Un proiect de lege iniţiat de guvern, care prevedere ca permisul de conducere al unui şofer să fie suspendat când acesta acumulează 45 de puncte de penalizare, a fost avizat favorabil de Comisia juridică din Camera Deputaţilor.

În prezent, permisul de conducere este suspendat la cumularea a 15 puncte.

„Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în urumătoarele cazuri: la cumularea a cel puţin 45 puncte de penalizare”, prevede amendamentul adus de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, articolului 111 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind circulaţia pe drumurile publice, informează Adevărul.ro

Potrivit lui 

„Amendamentul poate fi explicat în primul rând prin aceea că săptămâna trecută a mai adoptat o propunere legislativă cu privire la modificarea cuntumurilor şi la alte tipuri de contravenţii cu privire la legea privind codul rutier. De ce ? S-a considerat că ar trebui mărit şi cuantumul în baza cărora după aceea să fie suspendat dreptul de a conduce autovehicule tocmai pentru că mărindu-se cuantumul amenzilor şi practic şi a punctelor de penalizare aferente amenzii contravenţionale se ajungea în situaţia că pentru fapte care nu sunt un pericol foarte mare dar care sunt sancţionate cu nişte sume mai mari şi aferent au crescut şi punctele de penalizare să ajungă în situaţia în care un conducător de autovehicule în baza unei amenzi destul de mari pentru o contravenţie nu foarte gravă să i se suspende şi permisul de conducere. Atunci am ridicat acest prag de punct de suspendare până la 45 pentru că, până la urmă cu toţii greşim, în orice facem. Important este dacă o facem voit sau nu. Dacă nu o facem cu intenţie şi atunci nu e repetitivă totuşi conducătorul auto să nu poată fi sancţionat pentru o greşeală. pentru că ştiţi foarte bine şi din punctul ăsta de vedere ba mai avem o urgenţă, ba infrastructura nu ne permite, ba suntem în tot felul de timpi în care trebuie să ne încadrăm ca şi şoferi, bineînţeles. Amendamentul este din partea unor parlamentari PSD şi a ministrului Transproturilor”, a declarat marţi preşedintele Comisiei juridice, Nicuşor Halici, potrivit Adevărul.ro.

Proiectul urmează să fie dezbătut şi votat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. 

 Comentarii
Inchide