Haos pe șoselele din Marea Britanie după zăpada căzută în ultimele zile – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 2 luni Știri auto

Luni, 12 decembrie, zăpada a acoperit Londra și o mare parte a Regatului Unit, închizând școlile, anulând zboruri și provocând perturbări pe scară largă într-o țară care se confruntă cu o criză energetică în această iarnă, scrie CNN.com.

Marea Britanie a înregistrat cea mai friguroasă zi a anului în primele ore ale dimineții de luni, cu temperaturi de până la minus 15,7 grade Celsius în nordul Scoției, potrivit serviciul național de meteorologie din Marea Britanie.

Valul de frig a lăsat multe părți ale țării, inclusiv Londra, acoperite de zăpadă începând de duminică seara

Șoferii au fost îndemnați să evite să conducă iar cei care s-au încumetat totuși să iasă pe șosele au fost nevoiți fie să își abandoneze mașinile, fie au fost implicați în accidente rutiere.

Multe școli au fost închise. Aeroporturile Heathrow, Gatwick și Stansted, care deservesc capitala, au avertizat asupra întârzierilor și anulărilor de zboruri.

În ciuda perturbărilor, sosirea zăpezii cu două săptămâni înainte de Crăciun a adus o atmosferă festivă în parcurile și pe străzile Marii Britanii.

Ninsorile sunt relativ rare în sudul Angliei, în comparație cu nordul Marii Britanii și cu Europa continentală, iar britanicii se plâng frecvent de lipsa de pregătire a infrastructurii țării atunci când apare vremea rece.

Merită menționat că în Marea Britanie nu exista obligativitatea ca șoferii să-și doteze mașina cu anvelope de iarnă. Așa că nu este de mirare că incidente precum cele de mai jos au avut loc.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Reddit


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide