HARTA cu STAREA DRUMURILOR din România

Autor: Iulian Dnistran acum 5 ani Știri

„Nu ştiu cum e drumul pe acolo”. Am spus şi am auzit de nenumărate ori această propoziţie în discuţiile mele cu alţi şoferi, fie că plecam eu la drum, fie că plecau alţii la drum. Dar de acum înainte nu o să mai ai nedumeriri referitoare la starea drumurilor din România, fiindcă o comunitate de pasionaţi de infrastructură (da, există aşa ceva) a creat o hartă cu starea şoselelor din ţara noastră.

Comunitatea activează pe forumul construimromania.ro, unde oricine îşi poate face un cont ca să dea informaţii despre starea în care se află drumurile pe care au condus recent. Harta se actualizează lunar, iar din 2015, speră cei din spatele site-ului, ea va fi una interactivă, căci acum este statică.

Apasă aici (sau pe poză) ca să vezi harta în format mare

Conform administratorilor site-ului, comunitatea s-a cristalizat în jurul anilor 2008-2009, pornind de la dorinţa de a discuta tema infrastructurii naţionale: autostrăzi, căi ferate, aeroporturi. „La acea vreme, informaţiile publice erau puţine, iar în domeniul autostrăzilor progresul lucrărilor era complet necunoscut”, mi-au scris cei de la Construim România. „Aşa că am început să ne informăm unii pe alţii despre progresul lucrărilor din zona fiecăruia care îşi făcea timp să dea o fugă pe şantierele în curs şi să realizeze fotografii”, au adăugat ei.

Ideea hărţii cu starea drumurilor a apărut în urmă cu aproximativ patru ani, după întrebarea standard „cum e drumul X?”. Prima variantă a hărţii a apărut în aprilie 2011 şi de atunci a fost actualizată constant.

Pe lângă minunata hartă cu starea drumurilor, pe forumul construimromania.ro există şi o secţiune dedicată tuturor proiectelor de autostrăzi din România. Acolo poţi să vezi poze şi filmări aeriene cu marile şantiere care traversează ţara în lung şi în lat.Comentarii
Inchide