Hennessey prezintă Venom 1200 Mustang GT500, un nou muscle-car de poveste

Autor: Adrian Somai 31 oct. 2022 Știri auto

Atunci când Ford a lansat emblematicul Shelby GT500 ni l-a prezentat cu cel mai puternic motor din gamă, supecarul fiind echipat cu o unitate V8 supraalimentată cu capacitate de 5.2 litri, capabilă să dezvolte 771 de cai putere și un cuplu maxim de 847 Nm. Cei de la Hennessey s-au declarat însă nemulțumiți, susținând că o bună parte din potențialul automobilului a fost lăsat neexploatat.

Astfel am ajuns astăzi să vorbim despre noul Venom 1200 Mustang GT500, unul dintre cele mai puternice muscle-car-uri pe care cei de la Hennessey l-au produs vreodată. Bineînțeles, are la bază modelul Shelby GT500 despre care pomeneam în rândurile anterioare, model care va intra curând în istorie, ținând cont de faptul că cei de la Ford au lansat deja noua generație Mustang. Ce este cel mai interesant este faptul că acest nou Venom 1200 Mustang GT500 va putea fi folosit pe șoselele publice, nu numai pe circuit.

Specialiștii Hennessey Performance au operat o serie întreagă de modificări la setările supercarului, ceea ce înseamnă că acum vorbim despre o putere considerabil mai mare. Printre noutăți putem remarca un nou compreor, un sistem de inducție cu debit mai mare, injectoare noi, un sistem de alimentare cu combustibil modificat și un sistem de separare aer/ulei. De asemenea, cutia de viteze cu dublu ambreiaj a fost recalibrată pentru a putea procesa o putere mai mare.

Cât de puternic este noul Venom 1200 Mustang GT500

Cu toate aceste modificări, noul Venom 1200 Mustang GT500 devine unul dintre cele mai puternice muscle-car-uri de pe piață. Vorbim despre o putere de 1.221 de cai și despre un cuplu maxim de 1.223 Nm. Aceste cifre sunt posibile doar atunci când este utilizată o benzină de tip E85.

Lăsând la o parte mașină propriu-zisă, toate aceste modificări vor scoate din buzunarul celor interesați o sumă de cel puțin 60.000 de euro. Trebuie spus însă că doar 66 de exemplare Venom vor fi construite.

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hennessey


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide