Hennessey Venom F5 atinge 437 km/h în cel mai recent test – VIDEO

Autor: Cristian Gubandru 27 mart. 2022 Știri auto

Hennessey Performance a atins cu noul Venom F5 o viteză de 437 km/h pe pista Johnny Bohmer Proving Grounds din Florida, pe teritoriul Kennedy Space Center.

Aceasta nu a fost o încercare de a stabili un record de viteză, a fost doar un test de verificare al kitului aerodinamic, motorului, sistemului de frânare și direcției. Venom F5 ar putea depăși pragul de 500 km/h.

Hennessey Venom F5 este în sfârșit gata de producție. Cele 24 de exemplare F5 vor fi asamblate și livrate celor douăzeci de clienți norocoși. Producția va dura aproximativ doi ani și va avea loc la fabrica Hennessey din Texas.

Ce preț are Hennessey Venom F5

Bineînțeles, întreaga producție a fost deja vândută pentru un exemplar care depășește 2 milioane de dolari.

Hennessey Venom F5 are un motor V8 twin-turbo de 6.6 litri, montat central, care generează 1355 kW (1.844 CP) și 1.617 Nm.

Hipercarul cu tracțiune spate poate accelera de la zero la 100 km/h în 2,6 secunde și de la zero la 200 m/h în 4,7 secunde. Pentru a atinge 300 de km/h cu plecare de pe loc are nevoie de 8,4 secunde, iar pentru 400 de km/h de 15,5 secunde.

În America, hipercarul este vândut fără airbag-uri, putând fi înmatriculat doar în anumite condiții. Una dintre acestea este ca numărul de km parcurși anual să nu depășească 2.500 de mile (4.000 de km).

Hennessey nu este singurul care urmărește recorduri de viteză cu modele de serie. SSC (Super Shelby Cars) dorește să sară de pragul de 500 km/h cu Tuatara.

Anul trecut, SSC Tuatara, un supercar cu un motor V8 twin-turbo de 1.750 CP, se lăuda că a stabilit recordul mondial de viteză pentru maşinile de serie, cu o viteză maximă de 532,8 km/h şi o medie la două încercări (în ambele sensuri) de 508 km/h.

Înregistrarea postată public a fost însă pusă sub semnul întrebării la scurtă vreme. Mulţi au susţinut că videoclipul publicat de compania americană era fals. Suspiciuni mai mult decât justificate, întrucât, după câteva luni, SSC admite oficial că recordul nu a fost de fapt stabilit.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide