Hispano Suiza a dezvăluit supercar-ul Maguari HS1 GTC cu motor V10 de 1.200 CP

Autor: Mihai Morcovescu 30 mart. 2022 Știri auto

Compania elvețiană Hispano Suiza a dezvăluit primele imagini și informații oficiale referitoare la supercar-ul Maguari HS1 GTC. În fapt, este vorba despre versiunea de serie a conceptului cu același nume prezentat în urmă cu trei ani.

Bolidul este animat de un motor V10 twin-turbo de 5,5 litri, care livrează nu mai puțin de 1.200 CP și un cuplu impresionant de 1.100 Nm. Cifrele sunt superioare celor ale prototipului din 2019.

Caroseria este realizată din aluminiu și fibră de carbon

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC a fost prezentat sub formă de concept în 2019. Compania a plănuit inițial să dezvăluie versiunea finală de producție în iunie 2020, însă planurile le-au fost date peste cap de pandemia de Covid-19.

Imaginile prelucrate digital ne arată un Maguari HS1 GTC cu un design agresiv. La partea din față se disting prizele de aer de sub farurile înguste, „nasul” foarte ascuțit și un splitter proeminent. Prize de aer regăsim și în fața pasajelor roților din spate, în timp ce oglinzile laterale sunt mai mici decât la conceptul din care derivă.

La spate, terminațiile duble ale sistemului de evacuare sunt acum dreptunghiulare comparativ cu cele rotunde ale conceptului din 2019. Modelul păstrează, însă, jantele masive de 22 de inch pe față și de 23 de inch pe spate. Anvelopele au și ele dimensiuni diferite: 285/35 ZR22 pe față și 335/30 ZR23 pe spate.

Supercar-ul elvețian măsoară 5.100 mm în lungime, 2.100 mm în lățime și doar 1.250 mm în înălțime. Maguari HS1 GTC cântărește doar 1.890 kg datorită caroseriei realizate din aluminiu și fibră de carbon.

Maguari HS1 GTC folosește un motor V10 de 1.200 CP și 1.100 Nm

Sub capotă a fost montat un propulsor V10 twin-turbo de 5,5 litri, care produce 1.200 CP și 1.100 Nm de cuplu. Cifrele sunt mai mari comparativ cu cele ale concept-car-ului de acum trei ani. Puterea este transmisă către puntea posterioară prin  intermediul unei cutii de viteze automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

În aceste condiții, supercar-ul va fi capabil să demareze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2,8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 360 km/h, însî mașina poate atinge și 400 km/h. Maguari HS1 GTC are frâne ceramice din carbon cu discuri de 440 mm pe toate roțile și etriere cu șase pistoane.

Potrivit informațiilor furnizate de Hispano Suiza, supercar-ul va fi produs într-un număr limitat de doar 300 de unități în următorii șase ani. Asta înseamnă o rată de producție anuală de 50 de exemplare.

Producția lui Maguari HS1 GTC va debuta în luna aprilie, la Munchen. Primele exemplare își vor face apariția în public spre sfârșitul anului curent la diferite evenimente organizate în SUA, Europa și Emiratele Arabe Unite. Primele livrări sunt programate pentru primul trimestru al anului 2023.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hispano Suiza


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide