Honda a lansat versiunea Civic 1.6 i-DTEC Diesel la Carpaţi Motor

Autor: Tudor Rus 01 apr. 2013 Știri auto

Conform Honda, noul Civic 1.6 Diesel îmbină condusul sportiv cu grija faţă de mediu prin combinarea puterii de 120 CP şi a cuplului de 300 Nm cu un nivel de emisii de dioxid de carbon situat la 94g/km.

Cântărind cu 47 kg mai puţin decât propulsorul diesel Honda 2.2 i-DTEC, noul motor de 1.6 litri este cel mai uşor diesel din clasa sa şi este echipat cu cea de-a patra generaţie de turbocompresoare Garrett.

O altă nouate îl reprezintă transmisia manuală în şase trepte, cu 7 kg mai uşoară faţă de cea oferită pe versiunea 2.2 i-DTEC. Constructorul mai precizează şi faptul că motorul vine cu un consum mixt de doar 3,6 l/100 km datorită tehnologiei Earth Dreams.

Construit pentru piaţa din Europa, noul motor 1.6 i-DTEC va echipa din toamna acestui an şi modelul Honda CR-V iar tehnologia Earth Dreams va fi aplicată în viitor pe toate trenurile de rulare Honda.

Mai mult, Honda Civic 1.6 Diesel este disponibil din luna martie în reţeaua de dealeri Honda în patru tipuri de echipare: S, Confort, Sport sau Lifestyle, la un preţ de pornire de 14.990 euro fără TVA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide