Honda a vândut un milion de maşini hibride în 13 ani

Autor: Iulian Dnistran 16 oct. 2012 Știri auto

După 13 ani de la primul model hibrid Insight, Honda a ajuns la numărul de un milion de maşini hibride vândute în lumea întreagă. Deşi nu se compară cu cele patru milioane de vehicule hibride vândute de Toyota şi Lexus în 15 ani, Honda a reuşit, totuşi, să intre în clubul exclusivist al producătorilor care au construit peste un milion de maşini hibride.

Primul model hibrid Honda a fost Insight, lansat în Japonia în 1999, care are un consum de combustibil de doar 2,9 l/100 km, adică cel mai mic consum din lume a unei maşini de serie cu motor pe benzină la vremea aceea.

Compania japoneză vrea să ajungă la performanţa de a construi cele mai economice maşini hibride din lume. Mai mult, japonezii vor produce în viitorul apropiat un nou sistem hibrid, cu două motoare electrice, pentru modelele de dimensiuni medii, dar şi un sistem de mare putere cu trei motoare electrice, denumit Sport Hybrid SH-AWD.

În prezent, Honda vinde opt modele hibride diferite în aproximativ 50 de ţări de pe mapamond, în timp ce în România Honda are în show-room-uri două modele hibride: CR-Z şi ultima generaţie a modelului Insight.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide