Honda are două premiere la Salonul Auto Bucureşti 2018: noul CR-V şi noul HR-V facelift – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 09 oct. 2018 Știri auto

Honda va prezenta publicului la Salonul Auto Bucureşti 2018 noul CR-V şi noul HR-V facelift.

Salonul Auto Bucureşti 2018 va avea loc la Romexpo, în perioada 11-21 octombrie.

Noul CR-V reprezintă cea mai importantă apariţie. La exterior, acesta se remarcă prin forma caracteristică şi accente cromate în jurul geamurilor, pe hayon, deasupra pragurilor şi în evacuarea dublă. Noul CR-V este cel mai aerodinamic vehicul din clasa sa. Garda la sol a crescut la 208 mm pe modelele 4WD drive (respectiv 191 pentru 2WD), dar în special prin introducerea sistemului de control inteligent în timp real al tracţiunii integrale. Interiorul spaţios permite chiar configuraţia unei opţiuni cu 7 locuri. Portbagajul este lider de clasă ca şi capacitate, iar încărcarea este facilitată de bancheta rabatabilă. O altă noutate utilă o reprezintă şi hayonul electric cu acţionare hands-free.

Sistemul multimedia Honda Connect este controlat printr-un ecran tactil de 7” full-colour (IDD). Pe lângă sistemul de navigaţie Garmin, Honda Connect oferă conectivitate completă Apple CarPlay şi Android Auto.

Noul model CR-V este disponibil cu motorizarea pe benzină 1.5 VTEC TURBO şi transmisie manuală (173 CP) sau cu transmisie automată (CVT) şi 193 CP, iar începând din primăvara lui 2019 va fi introdusă în România şi motorizarea Hybrid cu trei moduri de condus (EV, Hybrid, Engine), ce combină un motor de 2.0 litri i-VTEC pe benzină, un motor electric şi un acumulator litiu-ion. Puterea maximă a acestei echipări este de 184 CP (135 kW) şi cuplu de 315 Nm.

Preţul de lansare pentru noul model este de 28.250 euro cu TVA inclus, valabil pentru varianta de echiparea Elegance cu tracţiune faţă si transmisie manuală. 

HR-V Facelift

Exteriorul noul HR-V păstrează forma caracteristică cu bara din faţa ce încorporează prize de ventilaţie şi faruri cu lentile proiectoare şi lumini de zi cu LED. Hayonul are acum un ornament cromat, iar blocurile optice pătrund printr-o lentilă mai întunecată. Variantele de echipare de top prezintă jante de aliaj de 17’’ cu un nou design, iar evacuarea are un finisaj cromat.

Honda HR-V 2019 se produce în Japonia şi este echipat cu un propulsor pe benzină aspirat 1.5 litri i-VTEC 130 CP/96 kW şi 155 Nm. 

Motorul i-VTEC a fost îmbunătăţit prin tehnologia avansată pentru reducerea fricţiunii între piston şi cilindru prin crearea unei suprafeţe ultra-fine. De asemenea, patinele lanţului de distribuţie au un înveliş menit să reducă frecarea, ceea ce contribuie la reducerea uzurii de lungă durată şi fac motorul mult mai eficient.

O nouă variantă de motorizare 1.5L VTEC TURBO 182CP va fi disponibilă din primăvară 2019.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide