Hot Hatch Dacia Sandero Sport, surprins fără camuflaj? Noi aşa vrem să credem

Autor: Andrei Ştirbu 22 oct. 2014 Știri auto

Dacia Sport? Nici nu mai ştim de câte ori şi în câte feluri ne-am imaginat (alături de voi) relansarea brandului naţional pe harta maşinilor care satisfac poftele sportive ale şoferilor. Şi iată că, uşor-uşor, se întâmplă. 

Dacia este producătorul european cu cea mai mare creştere anuală în vânzări din ultimii ani – circa 35% – şi succesul s-a datorat faptului că vin cu oferte practice şi accesibile, tentante pentru smart buyerul contemporan.

Cu o mare parte din segmentul de piaţă acaparată, Dacia lucrează acum la o versiune sport pentru Sandero, care are ca scop creşterea RenaultSport pe pieţele emergente ale Braziliei şi ale Rusiei – unde va fi vândut sub sigla Renault. 

Şeful RenaultSport Patrice Ratti – citat de publicaţia britanică Autocar – a menţionat şi că Sandero RS nu va fi animat de un motor existent în gama actuală RS, şi că puterea nu este unul dintre aspectele de interes. „Sandero este mai uşor decât un Clio, aşa că nu avem devoie de atât de multă putere.” 

Aşadar, la cele un pic peste 1.000 de kilograme ale sale, nu va avea nevoie de motorul de 1,6 litri, aşa că un 1.2 TCe (120 CP) cu un plus de putere este ipoteza fezabilă. 

Până la aflarea mai multor informaţii, te lăsăm în compania imaginilor din galeria foto trimise nouă de către Francisco, căruia îi mulţumim pe această cale. 

Pe o scară de la 1 la 10, cât de entuziasmat eşti de primul model sport Dacia al ultimelor decenii?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide