Hoții au furat catalizatorul unui SUV în timp ce proprietara mașinii servea masa la restaurant

Autor: Mihai Morcovescu 23 mart. 2022 Știri auto

Catalizatorul auto a devenit în ultimii ani ținta preferată a hoților de piese de mașini, iar SUA nu face excepție de la această regulă. De asta s-a convins și o americancă din Cincinnati. În timp ce lua masa la un restaurant, tâlharii i-au sustras convertorul catalitic de pe SUV-ul parcat chiar în fața localului.

Hoții au furat catalizatorul ziua în amiaza mare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

De obicei, hoții de catalizatoare acționează în parcările de reședință sau pe alei întunecate și mai ales pe timpul nopții. Există, însă, unii mai inconștienți care acționează ziua în amiaza mare.

Aceștia îi urmăresc pe proprietarii mașinilor în parcările centrelor comerciale sau ale hipermaket-urilor. Odată ce aceștia intră pentru a face cumpărături, hoții le fură catalizatoarele de pe mașini. Vizate sunt în special mașinile cu gardă la sol mai mare, așa cum sunt SUV-urile. Asta, deoarece hoților le este mult mai ușor să se strecoare sub aceste mașini și să taie catalizatorul cu flexul.

La fel au stat lucrurile și în cazul femeii din Cincinnati. Aceasta servea masa cu un prieten la un restaurant, iar mașina era parcată fix în fața localului. Acest lucru nu i-a împiedicat pe hoți să acționeze, deși era ora prânzului, iar zona era foarte circulată. Când s-a întors la mașină, după circa o oră, și a vrut să pornească motorul, aceasta a constatat că ceva nu este în regulă. La un moment dat s-a aplecat sub mașină și a observat că lipsea catalizatorul auto.

„Mi se pare o nebunie faptul că hoții au furat catalizatorul deși mașina era parcată în dreptul intrării în restaurant. Pe timp de zi, în parcarea unui mall, incredibil! Mi-am lăsat mașina descuiată, iar ei nu s-au atins de absolut nimic din interior. În mașină erau lucruri mai valoroase decât convertorul catalitic și cu toate acestea nu a dispărut nimic”, a declarat femeia, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Furturile de convertoare catalitice au crescut în SUA cu nu mai puțin de 293% în intervalul 2020-2021. Anul trecut, au fost raportate peste 100 de furturi de catalizatoare în Cincinnati în doar șase luni, informează Local12.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Local12


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide