Humvee reinventează parcarea? Reușește sau nu să escaladeze un gard de beton? – VIDEO

Autor: ProMotor 25 nov. 2020 Știri auto

Humvee sau HMMWV (din engleză High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) este un vehicul militar 4×4 creat de AM General. În principal este folosit de către Forțele Armate ale Statelor Unite, dar este folosit și de numeroase alte țări și organizații, chiar și în domenii civile. Seria Hummer a fost inspirată de Humvee.

Un youtuber a vrut să arate lumii întregi de ce este în stare un Humvee, așa că l-a pus să escaladeze un perete de beton care are o înălțime asemănătoare cu cea a mașinii de teren. În clipul video putem vedea că vehiculul militar reușește să facă asta fără prea mari eforturi.

Mașina asta se urcă pe pereți, la propriu

Mai întâi, partea din față a mașinii se lipește de zid, apoi accelerează ușor până când roțile ajung pe marginea de sus a peretelui. Partea rigidă a mașinii se află puțin mai în spate față de linia anvelopelor, așa că acestea ating peretele mai întâi. Anvelopele oferă o aderență excelentă așa că mașina avansează ușor pe planul înclinat.

VIDEO

Humvee este un veritabil hipopotam al şoselelor

Humvee-ul este o adevărată cutie pe roţi designul lui fiind mai apropiat de al unui frigider, decât de al unui automobil. Cu greutatea sa câteva tone, Humvee este un veritabil hipopotam al şoselelor. Pneurile se pot umfla (în caz de pană) sau dezumfla (în caz de traversare a unei zone mlăştinoase, pentru mai multă aderenţă) din interior, printr-o simplă apăsare de buton. Acum vedem că aceste pneuri sunt capabile să se urce pe pereți, la propriu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: TonyAnzovino / YouTube



Comentarii
Inchide