Hyundai a dezvăluit noul sedan electric Ioniq 6, al doilea model cu emisii zero al mărcii

Autor: Mihai Morcovescu 29 iun. 2022 Știri auto

Coreenii de la Hyundai au dezvăluit primele fotografii și informații oficiale referitoare la noul sedan electric Ioniq 6. Producătorul a publicat doar detaliile referitoare la design-ul celui de-al doilea model cu emisii zero din gama Ioniq. Specificațiile tehnice vor fi dezvăluite pe 14 iulie.

În momentul de față se știe că noul Ioniq 6 va costa mai puțin decât viitorul rival Tesla Model 3. Asta înseamnă un preț de pornire de sub 45.000 de euro pentru versiunea entry-level cu tracțiune spate.

Dezvăluirea modelului şi startul producţiei au fost amânate cu aproximativ trei luni. Motivul a fost acela că au fost modificate unele detalii de exterior şi de interior la cererea expresă a CEO-ului Chung Eui-sun.

Coreenii nu au oferit foarte multe detalii deocamdată, însă știm că mașina este construită pe platforma E-GMP. Este aceeași arhitectură utilizată de Ioniq 5 și de KIA EV6.

Hyundai Ioniq 6 preia elemente de la conceptul Prophecy

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Hyundai Ioniq 6 a fost prefigurat de conceptul Prophecy, prezentat în urmă cu doi ani. Din punct de vedere estetic noul Ioniq 6 nu diferă foarte mult de acesta, dar aduce cu modelele Porsche, mai ales la partea din spate. Tot aici se remarcă eleronul de sub lunetă, iar sub acesta un altul de tip coadă de rață discret, care se integrează în caroserie.

De asemenea, se disting detaliile luminoase Parametrix Pixel față și spate, portierele cu mânere ascunse și oglinzile exterioare digitale. Acestea din urmă vor fi disponibile doar pe piețele unde sunt acceptate de lege.

Aspectul exterior este completat de jantele cu design asimetric de mari dimensiuni, care au probabil 19 sau 20 de inch. Inginerii Hyundai au pus accent și pe aerodinamică, capitol la care Ioniq 6 stă excelent. Coeficient Cx este de numai 0,21.

Nu există deocamdată informații despre interior. Dar, în imaginile publicate se pot observa două display-uri de câte 12 inch, unul pentru instrumentarul de bord și celălalt pentru sistemul de infotainment.

Mai regăsim un volan multifuncțional cu două spițe și un sistem de lumină ambientală cu 64 de culori. Spre exemplu, versiunea pentru SUA va avea oglinzi retrovizoare convenționale, astfel că nu vor exista monitoare dedicate în extremitățile planşei de bord.

Noul Ioniq 6 va oferi în jur de 300 CP

Din punct de vedere tehnic, noul Ioniq 6 va oferi versiuni cu unul și cu două motoare electrice. Aceasta din urmă va oferi în jur de 300 CP și tracțiune integrală. Din pachet va mai face parte o baterie de 77,4 kWh. Arhitectura E-GMP EV are o infrastructură de încărcare la 800 de volți.

Din punct de vedere al gabaritului, modelul măsoară 4,86 ​​metri în lungime, 1,88 metri în lățime și 1,5 metri în înălțime. Aceste dimensiuni sunt similare cu cele ale altor sedanuri eletrice precum Mercedes-Benz EQE, Porsche Taycan și Audi e-Tron GT.

Noul Hyundai Ioniq 6 își va face debutul comercial în SUA în prima jumătate a anului 2023. Ulterior, modelul electric coreean va ajunge și în Europa.

Compania asiatică va investi 5,5 miliarde de dolari în construirea primei fabrici de vehicule electrice dedicată. Aceasta va fi ridicată lângă orașul Savannah (Georgia, SUA) și va produce până la șase modele electrice pentru piața nord-americană până în 2028. Printre acestea se numără viitorul Ioniq 7, care va debuta în cursul anului 2024, şi un pick-up KIA, care va fi pus în vânzare în prima jumătate a lui 2026.

Sursa: Hyundai

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide