Hyundai Motor Group tocmai a lansat primul său robot

Autor: Marius Vișan 19 sept. 2021 Știri auto

Hyundai Motor Group tocmai a lansat primul său robot de la achiziționarea companiei Boston Dynamics pentru 1,1 miliarde de dolari.

Robotul este cunoscut sub numele de ”Factory Safety Service Robot” și se bazează pe celebrul robot numit Spot, proiectat de Boston Dynamics.

Acum a fost echipat cu o cameră termică, precum și senzori LiDAR așa că este capabil să detecteze oamenii din jurul său. Totodată, acesta poate monitoriza situațiile unde temperatură este ridicată și potențiale pericole de incendiu. Robotul poate percepe dacă o ușă este deschisă sau închisă.

Robotul Hyundai poate fi controlat de la distanță

”Robotul Factory Safety Service este primul proiect de colaborare cu Boston Dynamics. Robotul va ajuta la detectarea riscurilor și va spori siguranța lucrătorilor din halele industriale”, spune șeful Laboratorului de Robotică Hyundai Motor Group Dong Jin Hyun. ”Vom continua, de asemenea, să creăm servicii inteligente care să detecteze pericolele pe șantierele industriale și să ajute la susținerea unui mediu de lucru sigur prin colaborări continue cu Boston Dynamics.”

Robotul va fi inițial implementat ca parte a unui proiect pilot la fabrica Kia din Coreea de Sud și va fi folosit pentru a sprijini patrulele de securitate.

De asemenea, poate naviga prin spații înguste fiind dotat cu tehnologie avansată de navigație care îi permite să se deplaseze autonom de-a lungul zonelor desemnate din cadrul siturilor industriale.

Robotul poate detecta pericolele și trimite alerte personalului avizat.

Sursă: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.con


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide