Hyundai HDC-6 Neptune concept. Cam așa vor arăta camioanele viitorului – FOTO

Autor: Visan Marian 31 oct. 2019 Știri auto
Hyundai HDC-6 Neptune concept. Cam așa vor arăta camioanele viitorului – FOTO

Hyundai a prezentat conceptul HDC-6 Neptune la Salonul de Vehicule Comerciale din America de Nord, Atlanta.

Creat pentru a evidenția faptul că Hyundai „explorează oportunitățile” pe piața vehiculelor comerciale din S.U.A., conceptul HDC-6 Neptune este un camion semiautonom care utilizează hidrogen ca și combustibil.

Partea din față este dominată de un parbriz mare, iar oglinzile laterale digitale proiectează imagini pe un ecran în interiorul cabinei. Designul Art Deco nu este doar pentru aspect, deoarece secțiunea cu nervuri este de fapt o grilă funcțională.

Hyundai nu a menționat specificațiile de performanță, dar o conferință de presă este programată pentru această săptămână. Cu toate acestea, compania a spus că celulele de combustibil sunt potrivite pentru camioanele grele și pot acoperi distanțe lungi de conducere. De asemenea, timpul de alimentare este mai redus.

Hyundai HDC-6 Neptune concept

Remorca Nitro ThermoTech

Pe lângă HDC-6 Neptune, Hyundai a mai prezentat și remorca Nitro ThermoTech. Dezvoltat în colaborare cu Air Liquide, ThermoTech este o remorcă frigorifică ce folosește un sistem de refrigerare criogenică cu azot.

Remorca se răcește mai repede decât o unitate frigorifică tradițională și se considera a fi mai ecologică datorită „panourilor structurale din spumă” care sunt acoperite cu straturi de polimer armat cu fibre. Cei de la Hyundai au spus că designul crește rezistența peretelui și eficiența termică, reducând totodată greutatea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide