Hyundai i20: primele imagini și informații cu viitorul model

Autor: Radu Budeanu 05 feb. 2020 Știri auto

A treia generație a lui Hyundai i20 va debuta la Geneva luna viitoare și va aduce o schimbare radicală în designul mărcii coreene. Hyundai a prezentat astăzi primele imagini teaser cu viitorul model, care indică o alură mai expresivă, cu o tentă sportivă. La dealeri, noul model va ajunge din vară.

Intră în Galeria FOTO

Viitorul Hyundai i20 introduce un nou limbaj de design la Hyundai, denumit „Sensuous Sportiness”, caracterul viitorului model fiind modelat pentru a susține această impresie. Sensuous Sportiness” este definit de armonia dintre patru elemente fundamentale: proporție, arhitectura, stil si tehnologie. Scopul acestei direcții de proiectare este de a adăuga valoare emoțională experienței de condus.Vorbim de un tren de rulare pe măsură, motorizări și tehnologii care au în vedere transformarea micului i20 într-o mașină cu adevărat incitantă.

La exterior remarcăm grila frontală de tip cascadă, care se extinde spre părțile laterale și semnătura unică a sistemului de iluminare, care evidențiază alura remarcabilă, în timp ce liniile ascuțite ale caroseriei subliniază agilitatea viitorului i20. În plus, luneta integrează blocurile optice spate cu formă alungită, completând aspectul general armonios.

Cu toate că nu avem încă o imagine din interior, comunicatul Hyundai mai vorbește de un interior marcat la nivel estetic de liniile orizontale ale planșei de bord. Aceasta, la rândul său, este dominată de cele două ecrane de 10,25 inchi – unul pe care este proiectat panoul virtual de instrumente și cel de-al doilea, poziționat central, pentru sistemul de infotainment al mașinii.

Dacă este să ne uităm la recent lansatul Hyundai i10, unul dintre cele mai tehnologizate modele din segmentul său, ne puteam face o idee despre ce ar trebui să așteptăm de la fratele mai mare i20. Vorbim de cele mai noi sisteme de asistență, inclusiv sistem de menținere a mașinii pe bandă și frânare autonomă în situații de urgență.

În gama de motorizări nu vor exista revoluții, așa că așteptăm versiuni actualizate ale unității aspirate cu patru cilindri, de 1,2 litri, dar și ale celei turbo cu trei cilindri, de 1,0 litru. Nu ar strica să fim surprinși de Hyundai cu o opțiune hibridă (la urma urmei Kona oferă această opțiune), dar nu avem în acest moment informații care să susțină această speculație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide