Hyundai i20 și ”Testul Ursului” în Munții Făgăraș – FOTO

Autor: Marius Vișan 14 aug. 2021 Știri auto

Pasionații de mașini sigur au auzit de ”Testul Elanului”, dar după ce am văzut imaginile făcute în Munții Făgăraș, ne întrebăm (în glumă) câte mașini ar trece ”Testul Ursului”. Unul dintre primele modele ”testate”, neoficial, a fost Hyundai i20.

Un autovehicul parcat la intrarea pe Valea lui Stan, în Munții Făgăraș, a fost avariat sâmbătă (14 august) de un urs, care s-a urcat pe mașină, scrie Adevărul.ro.

Un urs s-a cocoțat pe mașină

Un turist a fotografiat animalul cocoțat pe mașină şi a alertat jandarmii. Un echipaj aflat în patrulare s-a deplasat la locul indicat. Când au ajuns jandarmii la mașină, ursul era lângă autoturism. Înăuntru nu se afla nimeni.

”A fost alungat în pădure, dar este unul din cei care stau permanent la șosea”, precizează IJJ Argeș.

S-a întâmplat pe DN 7C, la km 59, la intrarea pe traseul către Valea lui Stan. Ursul a fost alungat cu ajutorul semnalelor acustice.

Nu e prima dată când animalele sunt întoarse astfel în pădure. ”De regulă, când vede mașină noastră, ursul știe ce are de făcut”, spune un jandarm argeșean.

Mașina a suferit câteva avarii. Una dintre oglinzile laterale a fost ruptă și plafonul a fost de asemenea afectat. Pe lângă acestea, autoturismul s-a ales cu mai multe zgârieturi.

Intră în GALERIA FOTO

Jandarmerii recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice, să evite contactul cu acestea și, mai ales să nu le hrănească.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jandarmeria Arges


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide