Modelul Hyundai care a cucerit Europa

Autor: Marius Vișan 29 sept. 2021 Știri auto

Hyundai Kona electric se bucură de o popularitate crescândă în Europa, deoarece unul din patru modele Kona vândute în această parte a lumii se încarcă la priză.

Există patru variante: hibridă, electrică și cele două modele cu combustie internă Kona și Kona N. Până în prezent, peste 142.000 de exemplare electrice au fost vândute în întreaga lume, iar peste 100.000 de unități s-au vândut doar în Europa, de la lansarea modelului în 2018.

Popularitatea lui Kona a depășit toate așteptările

O sută de mii de unități vândute în Europa reprezintă un număr important. Acest lucru aduce Hyundai cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului de a vinde un milion de mașini pe baterii la nivel global, pe an, până în 2025.

Hyundai a devenit primul producător auto care a îmbinat tendințele din industrie pentru piața europeană: o transmisie complet electrică și un stil de caroserie SUV subcompact. Hyundai Kona electric se remarcă prin motorul electric, autonomia lungă și aspectul elegant, totul la un preț accesibil.

Modelul coreean este disponibil în două versiuni de putere. Una cu o baterie de 64 kWh și o putere a motorului electric de 204 CP și cealaltă cu o baterie de 39,2 kWh și o putere a motorului electric de 136 CP.

În primul caz autonomie modelului electric atinge 484 de kilometri, fiind măsurată după ciclul WLTP. Pentru modelul cu capacitate redusă a bateriei, autonomia atinge 305 de kilometri.

Cu un încărcător rapid de 100 kW, acumulatorul de 64 kWh poate fi încărcat pana la 80% în 54 de minute. Cu încărcătorul on-board de 10,5 kW (capacitate baterie 64 kWh), procesul durează 7 h 30 minute. Pentru bateria de 39,2 kWh procesul durează 4 h 50 minute.

Prețuri pentru Hyundai Kona electric în 2021 prin Rabla Plus

Cel mai accesibil Hyundai Kona electric poate fi cumpărat cu suma de 21.887 de euro (TVA inlcus), după reducerea Rabla Plus.

Cea mai scumpă versiune, cea cu motor de 204 CP și autonomie mai mare, costă 31.050 euro. Și în acest caz prețul final este rezultat după aplicarea ecotichetului Rabla 2021.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide