Hyundai Kona Electric 2024 – Video de prezentare

Autor: Marius Vișan 04 mart. 2023 Știri auto

Hyundai a publicat detalii preliminare despre a doua generație Kona încă de anul trecut. Dacă aflasem câte ceva despre versiunea cu motor termic și hibrid, va trebui să așteptăm până luna viitoare pentru a afla totul despre versiunea pur electrică. Până atunci, marca sud-coreeană a publicat un video de prezentare a modelului pe baterii.

Observăm un detaliu interesant. La fel ca în cazul modelelor electrice Ioniq 5 și Ioniq 6, există detalii care nu sunt apar pe varianta cu motor termic. Sunt pătrățele luminoase pe care le veți observa în secțiunea centrală a barelor de lumini LED din față și spate.

După cum au observat și cei de la Motor1.com, este o modalitate ingenioasă de a distinge modelul cu emisii zero de Kona pe benzină și hibrid și, în același timp, de a crea o legătură cu familia Ioniq. Această temă continuă la interior, unde volanul a pierdut emblema Hyundai. În schimb, există patru pătrate care se regăsesc și pe perechea de modele Ioniq.

Indiciul că avem de-a face cu un motor pur electric este grila frontală închisă, cu un capac mare pentru portul de încărcare. Ca și în cazul generației anterioare, Kona EV își împarte interiorul cu modelele cu motor termic, păstrând multe butoane fizice, în ciuda adoptării unor ecrane de 12,3 inci, dispuse unul lângă altul pe bord.

Noul Hyundai Kona este mai mare decât modelul pe care îl înlocuiește

Lungimea totală a crescut cu 145 de milimetri, ajungând la 4.350 mm, iar ampatamentul s-a mărit cu 60 de mm, ajungând la 2.660 mm. Crossoverul subcompact are acum o lățime de 1.825 mm și o înălțime de 1.580 mm.

Nu știm care va fi prețul noii generații Hyundai Kona Electric, însă avem în vedere că cel mai accesibil exemplar Kona electric al generației actuale, are în acest moment un preț ce pornește de la aproximativ 23.000 de euro, după reducerea acordata de stat (Rabla Plus).

Hyndai Kona Electric are o autonomie cuprinsă între 305 și 484 de kilometri, în funcție de capacitatea pachetului de care dispune, însă rămâne de văzut dacă noua generație va aduce cu sine și o autonomie crescută.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / 4Drive Time


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide