Hyundai lansează crossover-ul Exter pentru piața din India

Autor: Bogdan Bârliga 08 mai 2023 Știri auto

Compania din Coreea de Sud începe o nouă ofensivă pe piața din India și lansează un model crossover nou cu un preț de bază de la 7.300 de dolari (aproximativ 6.614 de euro). Noul model cu o lungime de patru metri prezintă o caroserie vopsită în două tonuri și are elemente suplimentare de protecție.

Din primele informații acest crossover va fi oferit pe această piață cu motorizări pe benzină și gaz natural comprimat (GNC) asociate doar cu transmisii manuale. Doar câteva fotografii oficiale au fost publicate și putem observa utilizarea unor echipamente uzuale din gama Hyundai.

Lumini de zi cu tehnologie LED în formă de H și faruri pătrate integrate în grila frontală, jante din aliaj și un design ceva mai robust cu specificații off road. Cel mai probabil acest nou model va fi oferit doar pe anumite piețe și nu sunt șanse mari să fie adus în Europa.

Un nou crossover Hyundai la 6.600 de euro pentru India

Hyundai a publicat doar două fotografii cu Exter, confirmând în același timp câteva detalii tehnice înainte de lansarea acestui nou crossover pe piața indiană. Noul model va debuta în această vară și cel mai probabil are la bază platforma K1 pe care este produs și Hyundai i20.

Designerii Hyundai au implementat linia specifică modelelor crossover obișnuite, dar pentru că acest nou vehicul a fost conceput pentru piața din India au existat o serie de limitări pentru obținerea unei preț redus. Exter este echipat cu jante de mici dimensiuni, plastice ceva mai ieftine și dotările de bază vor fi reduse. Dar farurile divizate cu grafică LED în formă de H, prizele mari pe bara de protecție, elementele de protecție și utilizarea pasajelor mărite pentru roți pot fi caracteristici de design ce pot fi utilizate în viitor pe alte SUV-uri produse de Hyundai.

Nu avem date oficiale, dar Exter va fi cel mai probabil mai scurt prin comparație cu modelul Venue vândut pe această piață și lungimea maximă va fi de aproximativ patru metri. Sub capotă va fi oferit un motor pe benzină de 1,2 litri aspirat natural cu 82 CP și 114 Nm și un propulsor de 1,2 litri (benzină/GNC) de 68 CP și 95 Nm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide