Hyundai mai lansează un SUV. Va fi rival pentru Dacia Spring!

Autor: Elena Luchian 30 aug. 2021 Știri auto

Hyundai pregătește lansarea unui nou SUV. Sud-coreenii au deja un nume pentru viitorul lor model. Când îl vom vedea pe șosele? Mașina va fi un rival de luat în seamă pentru Spring de la Dacia!

GALERIE FOTO

Hyundai a prezentat imagini teaser pentru viitorul SUV al companiei. Este vorba despre un model de segment A, care va ocupa poziția de model entry-level în gama vehiculelor cu gardă mare la sol. Mașina va fi disponibilă atât cu motoare convenționale, cât și cu propulsie pur electrică.

Surse neoficiale susțin că viitorul SUV Hyundai se va numi Casper. Constructorul asiatic a patentat deja denumirea. Inițial, acesta va fi disponibil pe piața din Coreea de Sud și pe cea din India și va ajunge ulterior în Europa.

Cu nume de cod AX-1, viitorul Hyundai Casper va avea faruri duble cu LED-uri în formă rotundă integrate în bara față. Stopurile vor avea un design inedit, care imită aspectul unor flori stilizate.

Viitorul SUV Hyundai Casper – rival pentru Dacia Spring

Fotografii spion au surprins mai multe prototipuri în teste pe drumurile publice. Este clar că viitorul Casper va avea proporții reduse față de Bayon. Acesta din urmă ocupă, în prezent, poziția entry-level în gama de SUV-uri. Mașina va fi construită pe platforma K1, care stă și la baza lui Hyundai i10. Aceasta ar putea avea o lungime de aproximativ 3,6 metri. Asemenea dimensiuni o poziționează ca rival pentru Suzuki Ignis și chiar pentru Dacia Spring.

În Coreea de Sud, Casper va fi disponibil cu un motor aspirat de 1.0 litru, în două versiuni: cu 75, respectiv 100 de cai putere. Versiunile dedicate pieței indiene ar putea primi și un motor pe benzină de 1,2 litri. Și în India, și în Coreea de Sud, dar ulterior și în Europa, va ajunge și un Casper cu emisii zero.

Viitorul SUV de segment A ar trebui să intre în producție la mijlocul anului 2023. Cel mai probabil, și Kia va produce un corespondent pentru Casper în viitorul apropiat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide