Hyundai scoate „arma” G70 şi ameninţă Audi, BMW, Infiniti, Jaguar şi Mercedes – FOTO

Autor: Marius Vișan 19 sept. 2017 Știri auto

Genesis a dezvăluit ultimul sau model – G70, într-o mişcare care va face din brandul Hyundai o nouă provocare pentru mărci premium precum Audi, BMW, Infiniti, Jaguar, Lexus şi Mercedes-Benz. 

Chiar dacă această maşină nu va fi dispobibilă pe piaţa din Marea Britanie, Autocar poate confirma că Genesis încearcă să introducă diferite modele şi pe pieţele europene, inclusiv în Marea Britanie, până la sfârşitul anului 2021. 

„Suntem conştienţi de potenţialul pieţei din Marea Britanie, dar acum se pune accent pe consolidarea brandului Genesis în Coreea, SUA şi China. Strategia noastră pe termen lung cere ca Genesis să fie prezent în Europa, dar va dura ceva timp până când vom fi pregătiţi pentru asta”, spune Soo Kim, membru în conducerea Hyundai Motor Co South Korea. 

Conceput ca un concurent direct pentru modelele A4, Seria 3, Audi Q50 şi XE, G70 va fi oferit în trei variante de motorizări, inclusiv un motor V6 de 3.3 litri şi un motor cu patru cilindri de 2.0 litri – unitatea cu injecţie pe benzină, precum şi un diesel de 2,2 litri cu patru cilindri cu tracţiune ​​spate, cât şi 4×4.

G70 a fost proiectat la centrul de cercetare şi dezvoltare Namyang, aflat la periferia oraşului Seul. Acesta are o platformă nou dezvoltată pentru tracţiunea spate, şi alte elemente care sunt împărtăşite cu recentul Kia Stinger.

În versiunea superioară de 3,6 litri V6 pe benzină, care produce 365 CP şi un cuplu de 520 nm, G70 Sport AWD îşi propune depăşească performanţele lui BMW 340i xDrive. G70 va ajunge de la 0-100 de km / h în 4.7 secunde şi va atinge o viteză maximă de 270 km / h. Motorul îşi canalizează puterea spre roţi printr-o cutie de viteze automată cu opt trepte.

GALERIE FOTO

Sursă: autocar.co.uk

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide