Iași și Bacău, contre pe tema autostrăzilor care vor lega Moldova de restul țării

Autor: Daniel Samoilă 22 dec. 2021 Știri auto

Reprezentanții Iașului și Bacăului continuă contrele pe tema autostrăzilor care vor lega Moldova de Ardeal, respectiv de zona de sud a țării.

Cătălin Urtoi, vicepreşedintele Asociaţiei „Împreună pentru A8”, a purtat discuții în ultimele săptămâni cu politicienii de la București, iar cele mai importante proiecte de infrastructură sunt Autostrada A8 Iaşi – Tg. Mureş și Autostrada A7 Ploiești-Pașcani.

Intră în Galeria FOTO

Contre între Iași și Bacău pe tema autostrăzilor din Moldova

„Actualul Ministru al Transporturilor a lăsat specialiştii din Minister să-şi facă treaba corect din punct de vedere tehnic! O mare bilă albă! Când ai argumente tehnice şi matematice, dar eşti şi informat, nimeni nu te poate contrazice!

Raportul depus de asociaţiile Împreună Pentru A8 şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, după 10 zile de teren prin ministere şi instituţii de profil, iar apoi prelucrarea informaţiilor obţinute a arătat că profesionalismul, tenacitatea şi munca înving mereu, indiferent cât de mari sunt uneori presiunile politice”, a declarat Cătălin Urtoi, potrivit Adevărul.ro.

Gabriel Bunduc, viitor secretar de stat în Ministerul Transporturilor, susține că cea mai bună variantă pentru Moldova ar fi Autostrada care va lega Bacăul de Brașov.

„Prioritatea mea este Autostrada A13 Bacău – Braşov, fiind singura fezabilă pentru trecerea Carpaţilor, în opinia mea, de om care a lucrat cu fonduri europene, a colaborat cu Jaspers şi Uniunea Europeană. Cred că A13 e prima care poate fi finanţată din fonduri europene”, a spus Bunduc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere / FACEBOOK



Comentarii
Inchide