Iaşiul intră pe harta ţărilor unde se testează maşini autonome

Autor: Marius Vișan 14 iun. 2017 Știri auto
Iaşiul intră pe harta ţărilor unde se testează maşini autonome

Firma germană Continental a cerut permisiunea de a folosi vechea cale de rulare a Aeroportului din Iaşi pentru a testa maşini autonome. Aleşii din Iaşi au aprobat tariful pentru închirierea vechii piste de rulare a aerogării ieşene. Astfel, tronsonul de 1.800 de metri lungime va putea fi folosit pentru diverse activităţi. Tariful de ocupare a pistei să fie de 500 de lei/ oră, fără TVA.

„Din câte am înţeles se vor apuca în cel mai scurt timp de teste pentru maşini autonome. Accesul pe vechea pistă se va face prin dreptul aviaţiei utilitare şi nu va exista niciun impediment pentru activitatea noastră curentă, din contră vom câştiga bani în plus“, a declarat pentru Adevărul, directorul general al Aeroportului, Alexandru Anghel.  

Compania face teste pe maşini autonome de câţiva ani în ţări precum Germania sau Suedia. Potrivit presei de specialitate, Continental testează deja autoturisme care analizează mediul înconjurător, iar în baza informaţiilor primite pot să frâneze singure şi să evite obstacole.

Continental are şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Braşov, Iaşi, Carei şi Nădab (Arad).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide