Iată finaliştii competiţiei ”Green Car of the Year” – cine va fi cea mai eco maşină?

Autor: Oraan Mărculescu 25 oct. 2013 Știri auto
Iată finaliştii competiţiei ”Green Car of the Year” – cine va fi cea mai eco maşină?

Cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, care se va desfăşura la finalul lunii noiembrie 2013, revista americană ”Green Car Journal” a ales cinci modele finaliste:

  • Audi A6 TDI
  • BMW 328d
  • Honda Accord
  • Mazda3
  • Toyota Corolla

Este vorba despre modele care, după 1 ianuarie 2014, vor fi disponibile în vânzare, luându-se în considerare maşinile cu o cadenţă mare de fabricaţie.

În cazul Audi este vorba despre TDI-ul de 3,0 litri şi 240 CP, care anunţă un consum mediu de numai 6,1 litri/100 km pe autostradă, iar modelul BMW are un diesel de 2,0 litri şi 184 CP, creditat cu un consum de 5,2 litri/100 km tot în condiţii de autostradă.

Honda Accord este singurul model din această selecţie care are propulsie hibridă-plug-in, care anunţă un consum mediu teoretic de numai 2 litri/100 km (sistem NDEC). Motorizarea pe benzină de 2,0 litri de pe noua Mazda3, datorită tehnologiei Skyactiv, are un consum de numai 5,7 litri/100 km, iar varianta Eco a motorizării pe benzină de 1,8 litri de pe noua Toyota Corolla anunţă o valoare de 5,6 litri/100 km.

Un lucru curios este că la această ediţie a competiţiei Green Car of the Year este pentru prima dată că între finalişti nu apar maşini electrice, deşi noul BMW i3 sau limuzina Tesla Model S ar fi fost eligibile. Unele voci afirmă că, de fapt, în 2014 există interesul pentru creşterea vânzărilor motoarelor diesel pe piaţa americană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide