Idee inedită anti-hoţi: păzeşte-ţi casa cu o maşină de poliţie… rent-a-car!

Autor: Oraan Mărculescu 10 iun. 2013 Știri auto

Elveţianul Andreas Birrer s-a gândit la o modalitate inedită de a-i ajuta pe cei care se tem de hoţii care le-ar putea sparge casa cât sunt plecaţi în vacanţe sau concedii.

Astfel, ideea care i-a venit elveţianului este de a le închiria celor interesaţi un Hyundai i40 branduit pentru a semăna cu o maşină de poliţie, care să staţioneze în faţa casei şi, astfel, să îi descurajeze pe cei tentaţi să le spargă casa.

Nu sunt aceleaşi stickere folosite de maşinile oficiale de poliţie din Elveţia, însă vorbim de un look similar, care poate induce în eroare eventualii spărgători. Maşina este albă, iar benzile de pe ea sunt orange, însă poziţionarea lor este altfel, iar fontul pentru ”Polizei” este şi el diferit de al maşinilor de poliţie oficiale – diferenţele se văd în imaginea de mai jos.

Stânga: maşina de poliţie oficială. Dreapta: maşina de poliţie ”falsă”

Deocamdată, ideea a primit undă verde la autorităţile din micul orăşel Lucerne, iar cei interesaţi trebuie să plătească pentru acest serviciu 200 de euro pe săptămână. Maşina nu poate fi condusă, ea fiind transportată pe trailer până la şi de la client.

Şeful poliţiei de acolo este sceptic privind siguranţa: hoţii sunt şi ei la curent cu ştirile de pe internet, deci nu le va fi greu să facă diferenţa între ”fals” şi ”original”…

Voi ce credeţi: E O IDEE BUNĂ MAŞINA DE POLIŢIE FALSĂ?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide