Imaginea dezastrului: Un microbuz s-a prezentat la RAR cu butuci de lemn în locul suspensiei spate

Autor: Cristian Agatie 03 sept. 2021 Știri auto

Un microbuz s-a prezentat la RAR cu butuci de lemn în locul suspensiei spate – o imagine reprezentativă pentru starea dezastruoasă în care se găsește parcul auto național.

Intră în Galeria FOTO

Inginerii RAR au rămas uimiți când au ridicat pe rampă un microbuz de pasageri în timpul unei verificări. Incidentul s-a petrecut la reprezentanța Registrului Auto Român din Caraș Severin. Microbuzul, un Mercedes Vito în versiune de pasageri, avea butuci de lemn în zona care ar fi trebuit să aibă pernele pneumatice ale suspensiei spate. Mai grav este că șoferul cunoștea starea mașinii, dar nu s-a gândit că asta ar fi o problemă.

Din imaginile pe care le-a publicat RAR reiese că pe puntea spate sunt montați butuci de lemn la ambele roți. „Astfel de deficiențe tehnice au identificat colegii noștri de la RAR Caraș-Severin în timpul verificării unui autovehicul care a venit la reprezentanță”, a scris RAR, pe pagina de Facebook.

Un microbuz s-a prezentat la RAR cu butuci de lemn în locul suspensiei spate. Care este pericolul

Trebuie spus că mașinile ajung la reprezentanța RAR la prima înmatriculare în România (în cazul mașinilor second hand), în cazul în care i-a fost suspendat dreptul de circulație pentru defecțiuni tehnice, modificări care necesită mențiuni în Cartea de Identitate (CIV) sau pentru ITP – caz destul de rar, atunci când mașina are ITP expirat, altfel proprietarii preferă stațiile ITP particulare, mult mai permisive.

Judecând după numerele roșii ale mașinii, putem presupune că acest Mercedes Vito a fost adus recent în România. Improvizația descoperită de inspectorii RAR este potențial periculoasă, punând în pericol stabilitatea mașinii și siguranța pasagerilor. În cazul în care butucii de lemn se sparg, fragmente din aceștia pot distruge furtunele instalației de frânare, cu consecințe dramatice.

Starea parcului auto național este una dezastruoasă, 80% dinte mașinile care circulă în România fiind mai vechi de 10 ani. Mai puțin de un milion din cele 7,3 milioane de autoturisme înmatriculate în România sunt Euro 6, în condițiile în care acest standard de poluare are deja 7 ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide