Imaginea tâmpeniei la români. S-a inaugurat autostrada, dar nu e gata

Autor: Alexandru Banu 08 mart. 2017 Știri auto
Imaginea tâmpeniei la români. S-a inaugurat autostrada, dar nu e gata

Am găsit această ştire locală şi ne-a distrat. În primul rând acea imagine complet idioată cu pâine şi cu sare ca la sosirea vreunui înalt demnitar din SUA. Ce au pâine şi sarea cu deschiderea unui tronson amărât de autostradă după ani şi ani, numai Ei ştiu. Cei care drămuiesc banii publici şi-i organizează după nişte priorităţi numai de ei ştiute. Colac peste primărie, nici măcar nu e gata bucăţica de autostradă. Autorităţile spun că mai sunt lucruri de făcut care nu influenţează traficul. Sigur, ca la români. Nu influenţează până când apare o nenorocire şi ne vom fi dat seamă că dacă ar fi fost predată la cheie, cu toate accesoriile din planul de construcţie, nu s-ar mai fi întâmplat nenoricirea. Iată ştirea colegilor de la publicaţia din Timişoara. 

Cu paine si cu sare, s-a taiat luni panglica balbaielilor la cei 15 kilometri de autostrada, finalizati inca de anul trecut, pe tronsonul 2 al soselei de mare viteza Lugoj – Deva, intre Margina si Traian Vuia.

La inaugurarea de luni au fost prezenti sefi ai firmei constructoare si reprezentanti ai CNAIR.

Inaugurarea, la mai bine de 3 ani de la ordinul inceperii lucrarilor, a fost una fara fast, aceasta pentru ca dupa atatea amanari, niciun oficial nu a vrut sa-si lege numele de aceasta ceremonie.

Pe segmentul de autostrada din Lotul 2 Lugoj – Deva deschis circulatiei luni mai sunt inca destule lucruri de facut, care insa nu afecteaza traficul rutier.

Mai sunt lucrari care nu au legatura cu traficul, niste santuri, scurgeri de ape care nu influenteaza nici stabilitatea, nici siguranta circulatiei, deci sunt conexe, plus spatiile de servicii, ma refer la cele doua parcari. Iar in bucla de descarcare se va construi un Centru de Intretinere si Coordonare. 90 de zile este termenul pe care il are constructorul pentru finalizarea santurilor„, a declarat Sorin Ghihor, sef departament mentenanta DRDP Timisoara.

Termenul optimist inaintat de minitrul Transporturilor in legatura cu darea in folosinta pana la finele acestui an si a celorlalte doua tronsoane ramase din Autostrada Lugoj – Deva, loturile 3 si 4, e unul nerealist.

A1 Lugoj – Deva Lot 3 are o lungime de 21,14 Km, iar constructor este o asociere: JV Teloxim Con SRL / Comsa SA / Aldesa Construcciones SA / Arcadis. Valoarea contractului e de 579.92 milioane lei, termenul de finalizare initial fiind mai 2016.

A1 Lugoj – Deva lot 4 are o lungime de 22,14 Km, iar constructor este UMB – TEHNOSTRADE SRL. Valoarea contractului e de 419.4 milioane lei si ar fi trebuit sa fie gata tot in mai 2016.

Cei de la Pro Infrastructura atrageau recent atentia ca este vitala rezolvarea descarcarii de la Holdea, care se impiedica deocamdata in birocratie, iar nodul de trafic nu a fost definitivat.

Mentionam ca acest lot are mari sanse sa fie dat in circulatie in vara acestui an (luna august), insa doar daca autoritatile (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si Ministerul Transporturilor Romania) vor fi suficient de prompte in rezolvarea problemelor birocratice, in special in ceea ce priveste semi-nodul (descarcarea) Holdea! Fara acest semi-nod NU vom putea intra si iesi de pe autostrada si vom avea, din nou, un alt muzeu de autostrada! Cerem autoritatilor sa dea dovada de atentie, profesionalism si implicare pentru ca, in vara acestui an, sa putem circula pe autostrada intre Holdea si Ilia, astfel incat sa evitam DN68A, drum national foarte periculos„, au sustinut cei de la Pro Infrastructura.

Din pacate cu urmatorul tronson care presupune niste tunele, ala ne va intarzia doi, poate trei ani, ca sa avem continuitate. Se intentioneaza pana la toamna sa se deschida pana la Ilia, dar ramane sectorul pana la Cosevita cu tunelurile si atunci DN68A, vreo 15 km va fi sufocat si ne va fi greu si noua sa il intretinem, va fi un trafic infernal pentru ca deschizand acum acesti 15 km, mai mult trafic absoarbe autostrada si problema cea mare vor fi cei 15 km de la DN68A„, a explicat Sorin Ghihor, sef departament mentenanta DRDP Timisoara.

Iar daca Lotul 3 ar putea fi inaugurat totusi in 2017, dupa cum sustinea recent si ministrul Transporturilor Razvan Cuc, despre Lotul 4, trebuie mentionat faptul ca nici pana acum, la 3 ani de la semnarea contractului de executie si la cateva luni de la revizuirea acordului de Mediu, nu au fost eliberate autorizatiile de construire.

 

Sursă: opiniatimisoarei.ro

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide