Imagini halucinante! Un pilot a aruncat cu bara de protecție într-un kart, apoi a sărit la bătaie

Autor: Elena Luchian 07 oct. 2020 Știri auto

Imagini halucinante s-au desfășurat în cea mai recentă etapă a Campionatului Mondial de Karting. Un pilot a aruncat cu bara de protecție într-un alt pilot. Rușinat de gestul huliganic, Luca Corberi a ales să se retragă din motorsport.

GALERIE FOTO

Pilotul Italian Luca Corberi a șocat motorsportul cu un gest golănesc, într-o cursă încheiată pe locul 11 de românul Daniel Vasile de la DR Racing Modena. După o ciocnire pe circuit cu Paolo Ippolito, Corberi a fost nevoit să abandoneze. Acesta a rămas pe spațiul verde de lângă pistă și l-a așteptat pe Ippolito. Când a ajuns în dreptul său, Corberi a aruncat cu bara de protecție a kart-ului său înspre kart-ul pilotului cu care se ciocnise.

După curse, Corberi a sărit la bătaie. Imaginile au fost surprinse de jurnaliștii prezenți la eveniment, iar filmarea a devenit virală, aruncând o pată pe sportul în care își încep drumul piloții de Formula 1.

Corberi se retrage definitiv

Britanicul Jenson Button, fost pilot în Marele Circ, cere suspendarea pe viață a italianului. Felippe Massa, președinte al Comisiei de Karting din cadrul FIA, garantează că se vor lua măsuri drastice. FIA a demarat deja o anchetă.

Nu va mai fi însă, nevoie de suspendare, dar pilotul Italian ar putea fi amendat. După gesturile extreme, unice în istoria sporturilor cu motor, Luca Corberi a decis să se retragă definitiv din circuit. El a fost cel care le-a cerut comisarilor de cursă să-i retragă licența.

Familia lui Corberi deține circuitul de la Lonato, din Italia, așa că pentru tânărul Italian, un rezultat bun acolo era important.

“Cer iertare comunității din motorsport pentru ceea ce am făcut. Nu există scuze pentru a justifica un gest atât de oribil. Este ceva ce nu mai făcusem niciodată în cariera mea de 15 ani și sper că nici nu voi mai vedea așa ceva vreodată […] Am decis să nu mai particip niciodată la veo competiție”, au fost cuvintele lui Corberi.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=URc3Lf50v9M

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide