Imaginile groazei: un șofer din Turcia conduce printr-o pădure în flăcări – VIDEO

Autor: Cristian Agatie acum 1 an Știri auto

Sudul Europei este cuprins de incendii masive de vegetație, Turcia fiind în mod deosebit afectată. Un șofer din Turcia a postat un videoclip în care arată cum conduce prin printr-o pădure în flăcări pentru a se salva din incendiu.

Intră în Galeria FOTO

Șoferul și pasagerul din dreapta au avut parte de cursa vieții lor, în încercarea de a se evacua dintr-o zonă cuprinsă de flăcări. Nu cunoaștem limba turcă, dar ne imagină că cei doi ocupanți ai mașinii erau terifiați de perspectiva de a rămâne blocați pe acel sector de drum. Ne imaginăm că cei doi au scăpat cu bine, dacă imaginile filmate de aceștia au ajuns la noi. Într-un incendiu de vegetație produs acum câțiva ani în Statele Unite, zeci de mașini au fost distruse după ce flăcările au ajuns brusc în zona unei autostrăzi.

Șase regiuni sunt afectate în Turcia de incendii de vegetație, iar situația durează deja de câteva zile. Zece focare de incendii sunt în continuare active. Focul s-a extins până la zonele turistice din Antalya, Marmaris și Side. Parcurile, dar și terenurile de lângă orașe și plaje renumite ard. Zeci de elicoptere și sute de pompieri sunt la fața locului și încearcă să stingă incendiile. Momentan, autoritățile locale anunță decesul a patru oameni. Alte 200 de persoane au ajuns la spital, pentru îngrijiri medicale.

Imaginile groazei: un șofer din Turcia conduce printr-o pădure în flăcări. Sudul Europei este cuprins de incendii masive

Incendiile sunt deosebit de grave pe coasta mediteraneeană a Turciei, unde vânturile puternice au afectat eforturile depuse de echipele de pompieri. Multe regiuni și hoteluri au fost evacuate, iar turiștii au fost transportați în zone sigure cu ajutorul unor ambarcațiuni.

Cauzele care au dus la izbucnirea incendiilor sunt deocamdată necunoscute. Autoritățile turce investighează toate pistele și nu exclud posibilitatea unor incendieri premeditate.

În regiunile de coastă turce de la Marea Mediterană și Marea Egee, un val de căldură deosebit de intens, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, este așteptat în zilele următoare.

Întreaga zonă a Balcanilor este cuprinsă de valuri de căldură fără precedent, cu temperaturi care depășesc frecvent 40 de grade Celsius. Și cei care călătoresc în zilele următoare în Grecia trebuie să știe că Serviciul elen de Meteorologie a emis un cod roșu de caniculă pentru intervalul 27 iulie – 3 august 2021, vârful acesteia urmând a fi atins în perioada 30 iulie – 3 august 2021. Pericolul izbucnirii unor incendii de vegetație în Grecia, dar și în Bulgaria, este, de asemenea, ridicat.


Sursa foto: Hepta


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide