Impact frontal cu o mașină cu volan pe dreapta. Circulație blocată pe DN1, în județul Sibiu

Autor: Promotor 30 dec. 2020 Știri auto

Un accident grav a avut loc pe DN1 în județul Sibiu. O mașină cu volan pe dreapta a pătruns pe contrasens și a lovit frontal un autoturism care circula regulamentar.

GALERIE FOTO

Încă o dată, o mașină cu volan pe dreapta provoacă un accident grav în România. De această dată, accidentul a avut loc în localitatea Porumbacu de Jos din județul Sibiu, la kilometrul 277+700. În urma impactului, traficul a fost blocat complet în zonă, pe ambele sensuri de mers, până la degajarea carosabilului și finalizarea cercetărilor la fața locului.

Echipajele SMURD și SAJ au acordat îngrijiri medicale celor trei persoane care au fost rănite în impact. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani cu traumatism toracic, de o femeie de 54 de ani care acuza dureri în piept și de un tânăr de 29 de ani cu politraumatisme. Acesta din urmă a fost transportat la UPU Sibiu și se află, la această oră, în stare stabilă.

Din primele cercetări, șoferul de 29 de ani din Bacău, a pătruns pe contrasens într-un viraj. Acesta a intrat în coliziune cu o mașină care circula regulamentar, din sens opus, condusă de bărbatul de 59 de ani din Brașov. Tânărul conducea o mașină cu volan pe dreapta și, cel mai probabil, nu a apreciat corect virajul.

Au intervenit la fața locului două echipaje SMURD, un echipaj de descarcerare și un echipaj de pompieri militari cu o autospecială cu stingere cu apă și spumă. Un echipaj SAJ s-a deplasat, de asemenea, la locul accidentului.

Mașinile cu volan pe dreapta nu se vor mai putea înmatricula în România

Mașinile cu volan pe dreapta, aduse în România din Marea Britanie, nu vor mai putea fi înmatriculate în țara noastră de la 1 ianuarie 2021. Atunci se încheie perioada de tranziție după oficializarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Măsura nu afectează mașinile cu volan pe dreapta deja înmatriculate în România. Nici cele provenite din Irlanda, care este stat membru UE, nu se supun deciziei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide