Actualizare: Bărbatul împușcat în cap de polițiști după o urmărire în trafic a murit

Autor: ProMotor 19 dec. 2019 Știri auto
Actualizare: Bărbatul împușcat în cap de polițiști după o urmărire în trafic a murit

Bărbatul împușcat în cap de polițiști miercuri, la Constanța, după ce a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii, a murit joi la spital. Bărbatul fusese împușcat în timpul unei urmăriri spectaculoase, în timpul căreia polițiștii au folosit armamentul din dotare.

Polițiștii constănțeni au stabilit joi dimineața identitatea celor trei bărbați care erau în mașina urmărită. Şoferul a fost identificat ca fiind proprietarul vehiculului, în vârstă de 32 de ani, din comuna Săcele. De asemenea, pasagerul din dreapta a fost identificat ca fiind un bărbat de 23 de ani, din satul Gura Dobrogei, comuna Cogealac. Victima a fost identificată ca fiind un bărbat de 32 de ani, din satul Gura Dobrogei, comuna Cogealac.

„În cauză, se efectuează în continuare cercetări de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor. De asemenea, pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, spun poliţiştii constănţeni.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, maşina avea parbrizul avariat în urma unui scandal produs în urmă cu 2-3 zile, când iubita unuia dintre cei implicaţi a lovit parbrizul cu o lopată.

Știrea inițială

Un bărbat a fost împușcat în cap, miercuri, la Constanța, după ce mașina în care se afla nu a oprit la semnalele polițiștilor. Incidentul arată că polițiștii au devenit mult mai încrezători în folosirea armelor din dotare atunci când au de-a face cu potențiali infractori periculoși.

Din primele informații, bărbatul care conducea mașina nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor, în zona localității Corbu din județul Constanța. Oamenii legii l-au urmărit și au folosit armele din dotare pentru a-l opri. În timpul urmăririi, unul dintre bărbații aflați în mașină a fost împușcat în cap.

Conform IPJ Constanța, polițiștii din Năvodari au încercat să oprească, în jurul orei 4:20, o mașină care avea parbrizul spart. Pentru că nu a oprit la semnalul ofițerilor, polițiștii au plecat în urmărirea mașinii și au tras trei focuri de avertisment în plan vertical.

„În continuare, autoturismul și-a continuat deplasarea până în zona unei bariere de cale ferată (zona Usas), unde polițiștii au încercat să îl determine, din nou, pe conducătorul auto sa oprească. Din cauza faptului ca acesta nu s-a conformat, au executat un foc de avertisment în plan vertical, iar apoi alte cinci focuri spre autoturismul în cauză, care efectua manevre de întoarcere pentru a-și asigura scăparea. În deplasarea lui, autoturismul s-a îndreptat în mod intenționat spre polițiștii aflați la fața locului, care au fost nevoiți să se retragă în autospeciala de poliție”, se arată în informarea IPJ Constanța.

Conform sursei citate, la intrarea în localitatea Corbu, autoturismul a virat la dreapta pe un drum de exploatare agricolă, unde a fost abandonat, două persoane fugind de la fața locului. Când s-au apropiat de mașină, polițiștii au găsit pe bancheta din spate un bărbat în stare de inconștiență, împușcat în cap.

Bărbatul de aproximativ 20 de ani a fost intubat și transportat în comă la spital. Polițiștii continuă cercetările.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide