În cât timp construiesc olandezii un tunel de autostradă – VIDEO

Autor: ProMotor 06 nov. 2019 Știri auto
În cât timp construiesc olandezii un tunel de autostradă – VIDEO

Olandezii au construit un tunel care conectează gara din Amsterdam, aflată într-un amplu proces de renovare, cu autostrada din apropiere, pe sub șinele de cale ferată. Lucrările au durat numai trei zile, acesta fiind un adevărat record.

Constructorii olandezi au înlocuit o secțiune de autostradă și șinele de cale ferată pentru a face loc unor noi, cu o capacitate mărită. Un video timelapse impresionant arată cum muncitorii lucrează zi și noapte pentru a finaliza lucrările și a construi un nou tunel de autostradă. Spre deosebire de ceea ce suntem noi obișnuiți să vedem, construcția a fost terminată cu o oră mai devreme decât era prevăzut, iar circulația trenurilor și a mașinilor a fost reluată.

În jur de 3.0000 de muncitori au lucrat zi și noapte pentru a termina la timp această lucrare de extrindere a gării Amsterdam Zuid. Pentru realizarea lucrărilor, porțiuni din autostrăzile A10 și A4 au fost închise, la fel și gările Amsterdam Zuid și Amsterdam RAI, începând de joi seara (31 octombrie) și până luni dimineața.

Filmarea timelapse ne arată cum sunt finalizate lucrările, iar circulația este redeschisă cu puțin înaintea deadline-ului de luni, ora 5 dimineața.

Renovarea gării Amsterdam Zuid este cel mai mare proiect de infrastructură din Olanda, cu o valoarea de peste 1,6 miliarde de euro. Lucrările vor fi finalizate abia în 2028, deși, la cum am văzut că lucrează olandezii, e posibil să fie terminate mult mai devreme.

Proiectul mai include lărgirea autostrăzii A10 Sud de la patru la șase benzi de circulație, care vor trece în viitor în subteran în zona Zuidas, districtul financiar al capitalei Amsterdam.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video



Comentarii
Inchide