În ce stadiu sunt lucrările pe Centura Capitalei. Şeful CNADNR: „Sunt probleme”

Autor: Gandul 10 feb. 2016 Știri auto
În ce stadiu sunt lucrările pe Centura Capitalei. Şeful CNADNR: „Sunt probleme”

Directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, a anunţat că vor fi demarate licitaţiile pentru lucrările de lărgire la patru benzi a Centurii de Sud a Capitalei. Homor a dat explicaţii şi despre lărgirea centurii de Nord, precum şi despre problemele întâmpinate.

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor, a declarat, într-un interviu acordat Capital, că studiul pentru lărgirea la 4 benzi a Centurii de Sud a Capitalei urmează să fie finalizat.

„Sperăm să finalizăm lucrările de lărgire a centurii de Nord, porţiunea dinspre autostrada Bucureşti-Piteşti. Bucata dintre DN2 şi A2 va fi relicitată. Sunt problemele mari cu exproprierile, birocraţia trebuie să fie diminuată foarte mult.

Între DN2 şi A2, lucrările nu se termină anul acesta, sunt probleme la anumite intersecţiii, se solicită construirea unor pasaje, se schimbă proiectul tehnic.

Lărgirea DN2-A2 estimăm că o vom scoate la licitaţie în vară, pe proiectul nostru.

Lucrările pentru Centura de Sud a Capitalei sunt aprobate în consiliul tehnico-economic din cadrul CNADNR. A fost avizat studiul de fezabilitate pentru 4 benzi, intrăm în etapa de aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Demarăm licitaţiile pentru lucrările de lărgire la patru benzi a Centurii de Sud”, a declarat Homor.

În ceea ce priveşte autostrada Sibiu-Piteşti, şeful CNADNR a arătat că studiul de fezabilitate  va fi gata la sfârşitul acestui an.

„Traseul auto­străzii Sibiu-Piteşti îl vom avea la sfârşitul acestei luni. După ce vom avea studiul de fezabilitate. Se schimbă modalitatea de construcţie a autostrăzilor. De mâine, (n.red. 4 februarie) dau decizie în cadrul CNADNR prin care să constituim o unitate de implementare proiecte care va lua la puricat toate studiile de fezabilitate. Proiectarea şi licitaţia pentru construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti va avea loc anul viitor.

Construcţia efectivă începe în primăvara anului 2018 şi durează patru ani. Cei aproximativ 116 km sunt împărţiţi în cinci loturi, construcţia începe de la Piteşti spre Curtea de Argeş. În patru ani vom finaliza cei aproximativ 116 km de autostradă. Pentru legătura cu oraşul Râmnicu Vâlcea avem trei variante, reabilitatrea DN73C, reabilitarea acestui drum naţional plus variantele ocolitoare în zona localităţilor sau legătură nouă. Legătura autostrăzii Sibiu-Piteşti de Râmnicu Vâlcea nu va fi autostradă, cel mult drum expres sau drum naţional”, a mai spus Homor. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide