În Dubai vor fi testate numerele de înmatriculare digitale

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto
În Dubai vor fi testate numerele de înmatriculare digitale

Plăcuţele de înmatriculare ale vehiculelor nu s-au schimbat prea mult ca şi concept. Fucţionalitatea lor a rămas aceeaşi de la inventarea maşinii încoace, aşa că nu a fost nevoie ca ele să se reinventeze. Acest lucru însă este pe cale să se schimbe. Mai nou, şoferii din Dubai sunt pregătiţi să  testeze numerele de înmatriculare digitale. 

Dubaiul va începe de luna viitoare testarea „plăcuţelor inteligente”. Argumentul Autorităţii de Transport este că prin implementarea lor se încearcă imbunătăţirea vitezei cu care sunt sesizate situaţiile de urgenţă, în cazul în care şoferul se află într-un accident sau dacă maşina este furată. Informaţii precum schimbarea proprietarului, taxele de trecere şi amenzile de parcare pot fi, de asemenea, deduse instantaneu de la proprietarul vehiculului. 

Dar deoarece GPS-ul va fi montat pe plăcuţele de înmatriculare, există îngrijorări cu privire la viaţa privată a celui care deţine maşina.

O altă problemă ar putea fi că numerele digitale pot fi modificate de autoritatea de transport de la distanţă, ceea ce înseamnă că ar putea fi deturnate de hackeri. De asemenea, climatul deşertic al Dubaiului poate provoca probleme din punct de vedere tehnologic.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide