În lumea cailor putere nu există limite. Iar pentru Brabus, cu atât mai puţine

Autor: Alexandru Banu 02 mart. 2018 Știri auto

Tuning la tuning e un fel de tuning la pătrat. Mercedes scoate maşinile cu nişte sute de cai, peste ei mai pune nişte sute AMG cu acordul oficial al producătorului, apoi mai dă şi Brabus de la el, cât îl ţine. Ca să fie bine, să nu fie rău. Vorba Regelui de 10. Avem impresia că într-un viitor de vis, Mercedes va scoate direct modele Brabus, aşa cum scoate AMG şi se va făli cu două variante de putere. Oricum Brabus nu se bagă la alte maşini decât la cele scoase de Mercedes (cu tot cu Maybach şi Smart) şi este un apropiat puternic al nemţilor. Salonul Auto de la Geneva şi în general saloanele auto au fost de multe ori mai spectaculoase în aripa de tuning-uri, decât în cea cu maşini de serie. E adevărat însă că fără modelele stoc, Brabus sau ABT (spre exemplu) ar rămâne fără jucării şi fără obiectul jocului.

E63 S AMG e una dintre maşinile pe care le-ai cumpăra fără să le mai faci mare lucru. Nu prea ai avea de ce. Ai un V8 de 4 litri şi 610 cai putere. Dar uite că vine Brabus şi zice “nu-i destul, se mai poate, nu ar fi păcat să nu încercăm să vedem până unde duce maşina asta?”. Şi atunci încep să sară cifrele în aer. Preparatorii au umblat la turbine şi au crescut puterea cu 190 de cai. Sunt 800 acum şi fix 1.000Nm cuplu (+100 Nm. comparativ cu motorul stoc). Dacă E63 S AMG face suta în 3.4 secunde, varianta extremă Brabus o face în 3 secunde. Un câştig de aproape jumătate de secundă cu 66% putere în plus.

E 63 S Brabus (galerie foto)

Nu e rău deloc, ţinând cont că ne-a luat mai mult de trei secunde ca să scriem ultimul cuvânt şi să punem punct. Brabus poate modifica şi break-ul ca să-l aducă în aceiaşi parametri de putere. Break-ul e însă cu 0.1s mai “leneş”. Viteza maximă pentru maşini cu ambele versiuni de caroserie e limitată la 300 km/h. Mercedes E63 S AMG Brabus are, desigur, mici modificări pe afară pentru o aerodinamică mai bună ca să poată să scoată aceste performanţe diabolice. Sunt elemente din carbon care pot fi comandate atât lucioase, cât şi mate. Jantele sunt pe 21 de inci. Brabus lansează E-ul 800 (indicativ venit de la caii putere) la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, pe 6 martie.

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide