În România se construiește o fabrică de baterii pentru mașini electrice

Autor: ProMotor 10 feb. 2020 Știri auto
În România se construiește o fabrică de baterii pentru mașini electrice

În România se construiește o fabrică de baterii pentru mașini electrice, scrie Lifenews.ro. Centrul de producție se va afla lângă București, în comuna Cernica din județul Ilfov.

Noua fabrică va asambla celule litiu-ion rezervate mașinilor cu propulsie electrică. Anunțul vine în contextul proiectului demarat de nemți și de francezi, care vor construi împreună o uzină cu același profil, în apropierea orașului Kaiserslautern, pentru a recupera – scrie Lifenews.ro – decalajul care separă statele Uniunii Europene de competitorii asiatici, care domină piața producției de baterii.

Proiectul care va fi pus în aplicare în România este inițiativa unei companii românești, Rombat din Bistrița, membră Metair din 2012, atunci când a fost achiziționată de grupul sud-african pentru 43 de milioane de euro. Uzina va fi inaugurată în primăvara acestui an.

Conform datelor dintr-un document intern, investiția este estimată la 12 milioane de euro. Construcția se va întinde pe o suprafață de 5.000 m2 și va avea două nivele. Capacitatea de producție este de un milion de celule pe an.

“Rombat va continua să producă baterii plumb acid, dar investește și în baterii Li-ion, lucrându-se în momentul de față la montajul utilajelor de fabricație celule Li-ion în fabrica din București”, menționa Ioan Repede, directorul general al Rombat într-un document intern. În același act, termenul de începere a producției era începutul lunii februarie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide