În Vinerea Verde, transportul în comun este gratuit la Cluj

Autor: Cristian Agatie 18 iun. 2021 Știri auto

În Vinerea Verde, transportul în comun este gratuit la Cluj Napoca, a anunțat municipalitatea. Clujenii duc astfel mai departe o inițiativă care la București a fost deja dată uitării.

Intră în Galeria FOTO

Vinerea Verde, inițiativa anunțată în primăvară de Ministerul Mediului pentru reducerea poluării, a fost deja dată uitării. După o campanie de imagine în care s-au implicat mai mulți politicieni, inclusiv președintele Klaus Iohannis, Vinerea Verde a rămas verde doar pe peticele de iarbă de pe marginea drumurilor. Nu și la Cluj, însă, unde Primăria a decis să-i încurajeze pe cetățeni să

Transportul public este gratuit, începând de astăzi, în fiecare vineri, în municipiul Cluj-Napoca. Programul „Vinerea Verde – Stop! Azi maşina stă pe loc!” este derulat de Primăria Cluj-Napoca şi Compania de Transport Public (CTP) din oraş.

„Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca implementează programul „Vinerea Verde – Stop! Azi mașina stă pe loc!”, în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. În acest sens, în fiecare zi de vineri, clujenii și nu numai pot călători gratuit cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele pe orice linie urbană”, a anunţat vineri dimineaţa pe Facebook Primăria Cluj-Napoca.

În Vinerea Verde, transportul în comun este gratuit la Cluj. Călătorii nu au nevoie de bilete

CTP a transmis că toate costurile vor fi suportate de primărie. Astfel, în zilele de vineri, începând cu 18 iunie, clujenii nu mai sunt nevoiți să prezinte titluri tarifare de călătorie la urcarea în mijloacele de transport în comun din oraș.

„Pentru ca acest program să aibă un impact real asupra cetăţenilor estimăm că acţiunile de procurare şi validare a oricăror tipuri de titluri de călătorie gratuite în zilele de vineri ar putea îndepărta o parte din publicul ţintă. Accesul la transportul gratuit de vineri va fi direct, simplu şi atractiv. Costurile generate de acest program vor fi suportate de către catre Primăria Municipiului Cluj-Napoca prin metoda compensaţiei”, se arată într-un comunicat al companiei de transport.

Conform acesteia, proiectul vizează promovarea utilizării transportului public ecologic, ca măsura de îmbunătăţire a calitătii aerului, dar şi de diminuare a nivelului de zgomot.

Inițiativa Vinerea Verde a fost anunțată la nivel național de ministrul mediului Tanczos Barna, în luna martie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide