Încă 17,5 kilometri din Autostrada de Centură a Bucureștiului au constructor desemnat

Autor: ProMotor 10 aug. 2022 Știri auto
Încă 17,5 kilometri din Autostrada de Centură a Bucureștiului au constructor desemnat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că o nouă porțiune, de 17,5 kilometri, din Autostrada de Centură a municipiului București, în lungime totală de 49,57 kilometri, are constructor desemnat. Lotul 1 al A0 Nord trebuie finalizat în 34 de luni de la semnarea contractului.

„Încă 17,5 km din Autostrada de Centură a municipiului București (49,57 km) au constructor desemnat! După reevaluarea ofertelor pentru contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al A0 Nord, a fost declarată definitiv câștigătoare o asociere de constructori româno-italiană”, a arătat Grindeanu, marți (9 august), într-o postare pe Facebook.

El a menționat că, după semnarea contractului, Lotul 1 al A0 Nord va trebui finalizat în 34 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția lucrărilor.

Potrivit ministrului, în cadrul acestui contract vor fi construite şi două structuri de mari dimensiuni: un pasaj peste CF101 Bucureşti – Piteşti DN7 şi un pasaj peste râul Colentina, CF 300 Bucureşti – Ploieşti şi CF Mogoşoaia – Buftea.

Contractul are o valoare de 815,07 milioane lei (fără TVA) şi este finanţat prin fonduri europene nerambursabile, a precizat Grindeanu.

Sursă: News.ro via G4media.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Sorin Grindeanu



Comentarii
Inchide