Încă o companie de asigurări este aproape de faliment

Autor: Vlad MIRONESCU acum 6 ani Știri auto
Încă o companie de asigurări este aproape de faliment

 


l Rând pe rând, companiile cu capital românesc din asigurări se îndreaptă spre faliment l După Astra vine rândul Carpatica Asig l Întâmplător sau nu, acestea ofereau cele mai bune preţuri la RCA l De acum cea mai ieftină poliţă RCA, pentru un Logan, nu va mai coborî sub 1.000 de lei pe an l Salariul me­diu net în asigurări a crescut cu 16% într-un an, până la 4.986 lei în martie 2016, fiind de 2,5 ori mai mare decât salariul mediu net pe economie, de 2.000 de lei l

Carpatica Asig, companie controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, va ajunge cel mai probabil în faliment, în condiţiile în care singurul inves­ti­tor interesat de companie s-a retras din cursă anticipând un aviz nefavorabil al Auto­rită­ţii de Supraveghere Financiară (ASF), informează Ziarul Financiar.

Carpatica, cu afaceri de 600 mil. lei în 2015, încă vinde totuşi poliţe. În august 2015 a intrat în fali­ment Astra, care ajunsese la prime brute sub­scri­­se de 800 mil. lei. În total, cele două companii de­ţineau aproape 20% din piaţa asigurărilor. Întâm­plător sau nu, cele două companii vindeau cele mai ieftine poliţe RCA, aşa după cum se vede din tabelul alăturat. City, o altă companie cu capi­tal românesc, este la rândul său sub supravegherea ASF şi are un preţ la RCA la jumătate faţă de asigurătorii străini.

Citeşte mai departe pe ZFCorporate.ro


Tags:Comentarii
Inchide