Încă o ţară va interzice maşinile bazate pe combustibili fosili 2030

Autor: go4it.ro 16 nov. 2018 Știri auto
Încă o ţară va interzice maşinile bazate pe combustibili fosili 2030

Încă o ţară va interzice maşinile bazate pe petrol în 2030 şi înlocuirea acestora cu vehicule electrice sau care funcţionează pe gaz natural comprimat. În cazul în care legea este adoptată de guvern, data limită pentru vânzarea de vechicule pe benzină sau diesel este 31 decembrie 2030 pe teritoriul ţării. 

O decizie în acest sens va fi luată înainte de finalul anului în curs, iar pe parcursul următorilor 12 ani există un plan pentru înlocuirea staţiilor de benzină şi încurajarea înlocuirii vehiculelor clasice cu unele moderne.

În acest moment, în Israel sunt pe străzi mai puţin de 100 de vehicule electrice, însă planul este ca până în 2025 această cifră să urce la 177.000, moment în care speră autorităţile să înceapă o creştere mare a vânzărilor de vehicule electrice, cu proiecţii de aproximativ 1,5 milioane de astfel maşini pe străzi în 2030.

Între timp vor fi construite 2.000 de staţii de încărcare în toată ţara, în timp ce benzinăriile vor fi încurajate în timp să înlocuiască pompele de benzină cu încărcătoare pentru maşinile electrice. De asemenea, pentru a încuraja adopţia maşinilor electrice, aceste vehicule nu vor mai fi taxate, ajutând astfel la reducerea costurilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide