Incendiile mașinilor Tesla devin tot mai rare arată statisticile

Autor: Cristian Gubandru 10 mai 2022 Știri auto

Tesla spune că numărul incendiilor la mașinile sale electrice este de 11 ori mai mic decât media incendiilor înregistrate la vehicule în SUA, care include și mașinile foarte vechi.

Tesla a dezvăluit recent date privind incendiile vehiculelor sale din perioada 2012-2021. Datele indică o îmbunătățire a reducerii incendiilor raportate la distanța parcursă de mașini.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit companiei, în perioada 2012-2021, a existat aproximativ un incendiu la un model Tesla la fiecare 338 milioane de km parcurși (comparativ cu 330 milioane km în perioada 2012-2020).

Nu toate incendiile au fost cauzate de mașini Tesla, deoarece setul de date al producătorului include și cazuri de incendii care nu au legătură cu vehiculul.

Media națională a incendiilor de vehicule in SUA se menține la nivelul de un incendiu înregistrat la 30 milioane de km parcurși.

Date privind incendiul vehiculelor Tesla – 2012-2021

Anul trecut au existat cinci incendii de vehicule Tesla pentru fiecare 1,6 miliarde de km parcurși, în timp ce media națională pentru toate vehiculele este de 85 de incendii.

Diferența dintre Tesla și media incendiilor de vehicule din SUA este de 11:1, ceea ce reprezintă un mare pas înainte nu numai pentru brandul american, ci, în general, pentru mașinile electrice.

Flota auto Tesla este relativ nouă în comparație cu media națională, dar chiar și după ajustarea în funcție de vârstă, ar depăși raportul11:1.

Anul trecut, o Tesla Model S Plaid cumpărată de numai câteva zile a luat foc în timpul mersului în statul american Philadelphia. Mecanismul de deschidere a ușii nu a funcționat corespunzător, șoferul fiind blocat în interior secunde bune înainte de a se putea elibera din mașina cuprinsă de flăcări. S-a întâmplat la numai câteva zile de la preluarea mașinii.

Avocații șoferului au declarat că acesta a ieșit cu greu din mașina cuprinsă de flăcări, după ce mecanismul de deschidere a ușii nu a funcționat corespunzător. Martorii incidentului au văzut mașina în flăcări rulând aparent fără șofer, după ce acesta a reușit să sară din mașina aflată încă în mers.

Sursa: Insideevs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide