Incendiu la un depozit din Afumați. „Evitați zona!”

Autor: Elena Luchian 27 dec. 2019 Știri auto

Un incendiu a izbucnit azi-noapte la un depozit de materiale tip PET din comuna Afumați. 150 de pompieri au intervenit pentru a elimina flăcările care s-au extins pe aproape toată suprafața de 4.000 de metri pătrați a depozitului. Autoritățile le-au cerut cetățenilor să evite zona pentru a facilita accesul echipelor de intervenție.

Galerie foto

Incendiul, sesizat de un echipaj de poliție care patrula în zonă, a fost stins în jurul orei 9:00. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă: “Incendiu major produs în Afumați. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție.”

ISU București-Ilfov a anunțat că este vorba despre o platformă cu trei depozite, un depozit de 4.000 mp și două depozite de aproximativ 1.000 mp. Au fost în pericol o vilă P+1 și alte locuințe din apropiere.

Flăcările s-au ridicat la aproximativ 10-15 metri în aer, iar temperatura a ajuns la 1.000 de grade.

25 de autospeciale cu apă și spumă, patru autoscări, două autospeciale pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD au ajuns al fața locului. Nu s-au înregistrat victime.

Intervenția a fost îngreunată din cauza faptului că pompierii nu au putut intra în clădirea în flăcări, pentru că aceasta s-ar fi putut prăbuși, a explicat Bogdan Toma, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov.

O echipă de analiză bio-chimică s-a deplasat la locul intervenției pentru a analiza gradul de toxicitate.

Cu o săptămână în urmă, un alt incendiu a izbucnit în Fundeni, în incinta unei hale care găzduia un service auto. Și acesta a fost stins după ore bune de luptă cu flăcările.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU București-Ilfov



Comentarii
Inchide