Gata, încep lucrările! Când vom circula pe Autostrada de Centură București?

Autor: Elena Luchian 16 feb. 2021 Știri auto

Gata, încep lucrările! Vom scăpa de craterele din asfalt care apar constant pe șoseaua de centură a Capitalei. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a înmânat ordinul de începe a lucrărilor pentru Lotul I, semi-inelul de sud de pe Autostrada de Centură București A0.

GALERIE FOTO

Cei 17 kilometri ai lotului 1 din Autostrada de Centură București va fi realizat de compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret. La eveniment a participat și ambasadorul Republicii Turcia la București, Fusun Aramaz. Aceeași societate a început deja lucrările la cei 16,3 kilometri ai lotului 2.

Potrivit contractului, primele două loturi din Autostrada de Centură București A0 ar trebui date în circulație în prima jumătate a anului 2023.

„Ne dorim ca lucrările să fie de cea mai bună calitate, ca proiectul să fie livrat la timp și ca pe teren să existe mobilizare generală, astfel încât, până la finalul anului 2022, să dăm în circulație cea mai mare parte a celor două loturi, urmând ca restul să fie livrat în 2023, conform contractului. Am încredere în acest parteneriat și vă ofer sprijinul nostru”, a declarat Cătălin Drulă.

830.679 milioane de lei este valoarea contractului, fără TVA, pentru Lotul 1. Perioada de execuție este de 30 de luni, iar perioada de garanție este de 60 de luni.

Pe unde se va construi Autostrada de Centură București?

Traseul primului lot din Autostrada de Centură București începe cu un nod rutier la intersecția cu autostrada A2 București-Constanța, traversează râul Dâmbovița, trece printre localitățile Glina și Bălăceanca. Se îndreaptă apoi spre vest, traversând Valea Câlnăului și intersectează DN 4. Își va face apariția aici un nod rutier tip treflă. De aici, ruta va merge paralel cu actuala Centură a Bucureștiului și trece la nord de comuna Berceni, unde intersectează DJ 401. Punctul final este la kilometrul 69.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că se așteaptă ca proiectul să nu întâmpine obstacole. Exproprierile pentru lotul 2 au fost finalizate în decembrie 2020.

Acesta începe din apropierea liniei CF 902 București-Giurgiu. Trece apoi prin localitățile Sintești și Jilava, traversează râul Sabar, intersectează DN 5 și integrează un nod rutier. Se îndreaptă apoi către nord-est, ocolește pădurea Jilava, traversează CF Port 1 Decembrie. Continuă la nord de Dărăști, apoi în paralel cu râul Sabar pe o lungime de aproximativ 2 kilometri. Trece la sud de Măgurele și Bragadiru și se intersectează, printr-un nod rutier, cu DN 6.

Atunci când va fi gata, în 2023, Autostrada de Centură București A0 va prelua traficul de transit pe rutele Constanța-Nădlac și Giurgiu-Siret.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide